Actueel

'Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' Grote Kerk

Op zaterdag 13 augustus 2016 zal er weer een 'Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' zijn in de Grote Kerk van Den Haag.

Nieuws - affiche KidKad-2016_def_A4-A2_.jpg 

Van 13.00 uur tot 16.00 uur bent u en jij welkom bij het orgel van de Grote Kerk. Organist Ben van Oosten is dan gastheer op 'zijn' orgel. Waar hij laat zien en horen wat er allemaal kan op zo'n groot orgel. Er worden o.a. klankvoorbeelden gegeven van de vele registers op het orgel.
Bezoekers gaan in kleine groepjes naar boven, naar de klavieren van het orgel (daar waar HET allemaal gebeurt)

Beneden in de kerk is er een presentatie met heel veel orgelpijpen en wordt de werking van een mechanisch orgel uitgelegd aan de hand van een (echt werkend) demo-orgeltje, waarbij je goed kant zien hoe alles in z'n werk gaat. Ook zijn er veel foto's van (het inwendige van) een orgel en is er een boekje te verkrijgen waarin alles nog eens wordt uitgelegd. Voor de kids is er een werkblad.

De toegang voor de 'Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' is gratis. De toegang tot de kerk is € 2,- p/p (kinderen gratis) Het wordt een middag voor jong en oud.

Gepubliceerd: zaterdag 16 juli 2016


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.