Actueel

Oud-organist Grote Kerk Den Haag, Wim van Beek, overleden.

Ons bereikte het droeve bericht dat Wim van Beek, oud-organist van de Grote Kerk en leraar aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, op 24 juni op 87 jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Peize (Gr.)

Van Beek bespeelde tot voor vorig jaar nog het orgel van de Groningse Marinikerk, waar hij meer dan 60 jaar organist was. In de periode 1971-1984, toen dit orgel gerestaureerd werd, was hij echter een tijd tevens organist van de Haagse Grote Kerk, als opvolger van Adriaan Engels, en stond in die functie ‘aan de wieg' van de geboorte van het Haags Orgel Kontakt in 1973.

In 1971(op 10 november) was het Wim van Beek die, samen met zijn leermeester Adriaan Engels, het eerste concert gaven op het nieuw gebouwde Metzler-orgel in de Grote Kerk met werken van Pedro de Araujo, Dietrich Buxtehude, Nicolaus Bruhns, Jan Pieterszoon Sweelinck, François Couperin, Johan Ludwig Krebs en Olivier Messiaen.

HB

Gepubliceerd: woensdag 28 juni 2017


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.