Actueel

Start lunchconcerten Grote Kerk

Op vrijdag 14 juli zullen de inloop-orgelconcerten op de vrijdagmiddag weer van start gaan in de Grote Kerk.

Zes vrijdagmiddagen zullen er lunchconcerten gegeven worden door (oud) leerlingen van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. De orgelbespelingen beginnen steeds om 12.45 uur en duren als regel 30 min. de toegang is gratis, wel is er een -aanbevolen- collecte ter bestrijding van de onkosten.

De serie is een opmaat naar het Internationaal Orgelfestival Grote Kerk, dat gehouden wordt op 22, 24 en 26 augustus, waarin internationaal befaamde zullen concerteren. (aanvang 20.15 uur | toegang € 10,-)

Midden tussen de Lunchconcerten en het Int. Orgelfestival is nog een bijzonder evenement geprogrammeerd: de 'Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' in de Grote Kerk. Een interessante educatieve middag voor jong en oud waarbij titulair organist Ben van Oosten gastheer is op 'zijn' orgel en er veel te zien en te horen is over hoe een (mechanisch) orgel werkt en wat er allemaal mee kan. De 'Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' is van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang tot de kerk is € 2,- (tot 15 jaar gratis)

Concertagenda - affiche_Lunchconcerten-GK_2017_A4-A3.jpg

Gepubliceerd: woensdag 12 juli 2017


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.