Actueel

Andriessen - de Klerk herdenking

Nieuws - In Memoriam Andriessen De Klerk - FLYER.jpg

Dit jaar zijn Hendrik Andriessen en Albert de Klerk respectievelijk 125 en 100 jaar geleden geboren. Beide waren belangrijke Nederlandse (kerk)musici in de 20e eeuw, en hebben bovendien vele composities nagelaten. Daarom vindt er van 15 september t/m 3 oktober een festival ter ere van deze twee Nederlandse componisten plaats in Haarlem. Op dinsdagavond 3 oktober is het slotconcert van dit festival, om 20.15u in de Haarlemse Philharmonie.
Op het programma staan een aantal grote werken van beide componisten, voor orgel en orkest, orgel en koperblazers en orgel en strijkorkest. Een feestelijk slot van het festival dus!

Enkel dagen daarna, zaterdag 7 oktober om 16.00u, vindt er in de Kloosterkerk in Den Haag nog een concert plaats met muziek van Andriessen en De Klerk: ook daar werken van beide componisten voor orgel en koper, met daarnaast werken voor orgel solo en het Declamatorium 'De lof van mijn man' van Albert de Klerk. Deze muziek schreef De Klerk bij de tekst van Michel van der Plas, een lofzang van Maria op haar man Jozef. De tekstvoordracht wordt gedaan door Gonny van der Maten, oud-leerling van Albert de Klerk en tevens stemactrice, en enkele anderen. Zie bijgevoegde flyer voor meer info over dit concert.

Voor beide concerten is de entree €10,-. Voor het concert in de Philharmonie Haarlem kunnen kaarten worden gekocht via de website, voor het concert in de Kloosterkerk worden de kaarten aan de deur verkocht.

Meer info over beide concerten is ook te vinden op de site van Geerten van de Wetering: www.geertenvandewetering.nl.
Van harte welkom!

 

Gepubliceerd: zaterdag 23 september 2017


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.