Actueel

HOK Educatief Kinderproject 2018 succesvol afgerond

 

Het ‘Educatief (orgel)project voor de Basisschool' 2018 dat in maart plaatsvond is succesvol afgerond.

Zo'n 8 lesgroepen (groep 6) van 5 scholen, met totaal 155 leerlingen zijn op 4 maandagochtenden weer naar de Haagse Kloosterkerk geweest voor de excursie bij en over het orgel. Organist ‘meneer Jos' liet hen meebeleven wat zo'n pijporgel allemaal wel kan. Het Educatieteam van het HOK was er om hen de geheimen van de werking en de bouw van een orgel te onthullen.

Hieraan voorafgaande was het lesboekje ‘Muziek uit een gebouw' -het orgel- door de juf of meester in de klassen behandeld en was het educatieteam met een spannende gastles in de klas geweest.

De kinderen wisten dus al heel veel over het orgel toen ze in de Kloosterkerk kwamen. Het is iedere keer weer mooi te merken dat er zoveel enthousiasme is. Zowel bij de leerlingen als bij de leerkrachten. Daar wordt je als educatieteam ook enthousiast van!

Omdat het in 2018 het 10 jaar op rij was dat dit project gehouden werd, had de afsluiting op 26 maart een bijzonder feestelijk tintje. Er waren een aantal mensen uitgenodigd van betrokken organisaties en subsidiegevers. Ook de Haagse cultuurwethouder, Joris Wijsmuller, was uitgenodigd.
Die kwam met nog een verrassing voor ‘meester Henk' (Barnhard): Omdat hij al meer dan 45 jaar actief was als vrijwilliger op velerlei gebied, waaronder het Haags Orgel Kontakt en het Kinderproject (waarvan hij de initiator en auteur was), kreeg hij de Haagse Stadspenning. Iets dat hem aangenaam verraste. "eigenlijk is hij toch voor ons samen", sprak hij na afloop, doelend op zijn vrouw Jannie waarmee hij alles eigenlijk samen deed.
Er waren bloemen, er was wat lekkers voor de kinderen en de andere aanwezigen en het was heel gezellig. Een mooie afsluiting van 10 jaar Kinderproject. 
Op naar de volgende 10.

Er zijn ook veel foto's gemaakt van alle excursies en een uitgebreid verslag. 
Kijk daarvoor op de HOK-website bij Educatie > Kinderproject 2018 of op Terugblik kinderproject 2018 of open het PDF-bestand Fotoreportage kinderproject 2018

 

Gepubliceerd: donderdag 29 maart 2018