Actueel

Prestigieuze prijs voor organist Ben van Oosten

  beeld: Pieter Baak 

Op zaterdag 7 december 2019 werd in het Amsterdamse Orgelpark de prestigieuze ‘Opus Klassik 2019’  uitgereikt aan organist Ben van Oosten door Manfred Görgen, General Manager van Musikproduktion Dabringhaus und Grimm (MDG).
Van Oosten krijgt de onderscheiding vanwege zijn uitmuntende opname van het orgelwerk van César Franck (1822-1890). Na het verschijnen (2018) werd de Franck-box (4 cd’s), opgenomen op het fameuze Aristide Cavaillé-Coll orgel in de Saint-Ouen te Rouen (Frankrijk), reeds bekroond met de Preis der deutschen Schallplattenkritik.

In 2010 werd Ben van Oosten (1955) benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Frankrijk eerde Van Oosten vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Zo werd hij driemaal onderscheiden door de Parijse Société Académique Arts, Sciences et Lettres. De Franse regering benoemde hem in 1998 tot Ridder en bevorderde hem in 2011 tot Officier in l’Ordre des Arts et des Lettres.       
Zijn opzienbarende cd-opnamen van het Franse symfonische orgelrepertoire werden met vele internationale prijzen onderscheiden (o.a. Choc du Monde de la Musique, Preis der deutschen Schallplattenkritik, Diapason d’Or). Zijn Dupré-integrale werd in 2011 bekroond met de prestigieuze Echo Klassik Preis 2011.

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.