Actueel

EERSTE SCHEVENINGSE ORGELWANDELTOCHT OP 17 AUGUSTUS

 

Op 17 augustus 2024 vindt de 1ste Scheveningse Orgelwandeltocht plaats.

De organisten Sander van Marion (ruim 60 jaar verbonden aan de Bethelkerk) en Bert den Hertog (organist Oude Kerk en concertorganist Elandstraatkerk) laten de orgels van drie Scheveningse kerken die op wandelafstand van elkaar liggen in concert horen. Sander van Marion vergaarde faam met recitals over de hele wereld en ontving diverse onderscheidingen, waaronder de eervolle Haagse Stadspenning. Zijn toegankelijke en ‘leggièro’ – lichtvoetige – speelstijl heeft al velen bekoord. Bert den Hertog is winnaar van diverse (inter-)nationale concoursen, speelt muziek uit alle stijlen en heeft een goedgevulde concertagenda; zijn spel is te beluisteren op vele CD’s en streamingplatforms. In de wandeltocht is speciale aandacht voor de romantische muziek van Théodore Dubois die honderd jaar geleden overleed, ook klinkt er op elke locatie werk van Haagse/Scheveningse componisten.

Om 11:00u begint de wandeltocht bij het grote orgel in de H. Antonius Abt aan de Scheveningseweg.

Daarna is er gelegenheid tot het nuttigen van een speciale ‘Orgellunch’ à €10 per persoon in restaurant Zarautz (graag opgeven via bertdenhertog78@gmail.com).

Om 14:00u bespelen de beide organisten de orgels in de Bethelkerk aan de Jurriaan Kokstraat, waar de twee orgels in dialoog worden bespeeld.

Om 15:20u bespeelt stadsbeiaardier Gijsbert Kok het fraaie carillon in de toren van de Oude Kerk aan de Keizerstraat, tevens is er op die locatie koffie en thee. Om 15:45u wordt de dag afgesloten met een feestelijke bespeling van de beide historische orgels in de Oude Kerk. 

Een unieke gelegenheid om op één dag kennis te nemen van deze instrumenten die niet vaak in concert zijn te beluisteren, en om daarbij de kerken te bezichtigen. De toegang voor de dag is vrij, wel wordt uw vrijwillige bijdrage gevraagd. Om het aantal bezoekers in te schatten wordt aanmelding via bertdenhertog78@gmail.com op prijs gesteld, maar ook zonder aanmelding van harte welkom op alle drie de locaties!

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2024


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.