Actueel

Jos van der Kooy geridderd.

Jos van der Kooy geridderd.

Jos van der Kooy, organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag, maar vooral cantor-organist van de Amsterdamse Westerkerk, stadsorganist van Haarlem, docent orgel, improvisatie en kerkmuziek aan de faculteit der kunsten van de Universiteit Leiden, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem, werd op 21 september benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De versierselen bij deze benoeming werden hem woensdagavond in zijn 'eigen' Amsterdamse Westerkerk opgespeld door dr. G. O. van Veldhuizen, burgemeester van zijn woonplaats Hoorn.
Na afloop van het Vredesconcert, gehouden in het kader van de Internationale Dag van de Vrede en de Week van de Vrede.

Hij kreeg zijn benoeming vanwege zijn grote verdienste voor de orgelkunst.

Als organist van de Gotische Zaal is Jos een gerespecteerd 'lid' van het Haags Orgel Kontakt en, niet in de laatste plaats, de 'meneer Jos' van het Educatieve Kinderproject dat het HOK al enige jaren organiseert.

Bestuur en participanten feliciteren Jos van der Kooy met deze welverdiende onderscheiding.

 

 

 

Gepubliceerd: donderdag 22 september 2011


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.