Actueel

Orgel Gotische Zaal weer beschikbaar.

Het orgel van de Gotische Zaal is, na lange periode van stilzwijgen. weer beschikbaar voor concerten.

Nadat Koningin Beatrix de gebouwen van de Raad van State officieel had heropend, kon op 8 oktober het publiek, na een lange periode van bouwen en verbouwen, tijdens een open dag kennis nemen van de resultaten van deze uitgebreide renovatie.

Ook de Gotische Zaal, thuishaven van de Stichting Muziek in de Gotische Zaal' met het prachtige orgel van orgelbouwer Jonathan Bätz & Co is weer voor concerten beschikbaar.
Het orgel is helemaal schoongemaakt en nagekeken en kan weer in hernieuwde glorie tot klinken worden gebracht door titularis Jos van der Kooy.

Tijdens de open dag hebben we al iets kunnen horen van de 'opgefriste' klank van dit orgel.
Inmiddels is het eerste 'reguliere' lunchpauzeconcert op 12 oktober al weer achter de rug en staan een nieuwe orgelbespelingen al op de rol: 9 nov. (Jos van der Kooy m.m.v. Koperblazers Kon. Conservatorium); 14 dec. en 28 dec. Op 26 okt. en 23 nov. staan optredens van ensembles gepland.

De concerten vinden steeds plaats op de 2e en 4e woensdag van de maand, beginnen om 12.45 uur en duren ca 30 min.

Tijdens het laatste concert op het schitterende Cavallé-Coll orgel in de Waalse Kerk, waarnaar tijdens de renovatie uitgeweken kon worden, werd de Waalse Kerk bedankt voor de genoten gastvrijheid die meer dan aangenaam was.

 

Gepubliceerd: zaterdag 15 oktober 2011


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.