Actueel

Internationaal Orgelfestival 25 aug.- 1 sept. 2012

Internationaal Orgelfestival
Grote Kerk Den Haag 2012

Van 25 augustus t/m 1 september 2012 staat de Grote Kerk (Rond de Grote Kerk 12) weer in het teken van het jaarlijkse "Internationaal Orgelfestival Grote Kerk Den Haag".

In een serie van vijf orgelconcerten zullen befaamde organisten uit binnen- en buitenland het prachtige Metzler-orgel laten klinken in een breed repertoire uit diverse landen en stijlperioden.

Metzler-orgel Grote Kerk Den Haag

Het Metzler-orgel, dat door kenners unaniem wordt beschouwd als één van de belangrijkste moderne orgels van ons land, werd in 1971 - nu 41 jaar geleden - door de Zwitserse orgelbouwfirma Metzler (Dietikon) opgeleverd. Het orgel bevat 50 stemmen, verdeeld over drie manualen en pedaal.

Bij alle concerten kan het publiek middels een groot videoscherm de verrichtingen volgen van de concertgevers.

Voor nadere gegevens over de programma's wordt verwezen naar de website van het Haags Orgel Kontakt (www.haagsorgelkontakt.nl). Alle concerten beginnen 's avonds om 20.15 uur.

Toegangskaarten (inclusief programmaboekje) zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kerk op de avond van het concert vanaf 19.45 uur.

Toegangsprijzen: € 10,00 / € 8,00. Laag tarief: CJP, 65+, donateurs Grote Kerk, Ooievaarspas (kinderen onder geleide gratis).
Info: 070-352 08 49 en e-mail: pieterbaak@ziggo.nl

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2012


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.