Actueel

terugblik Int. Orgelfestival Grote Kerk

Het Internationaal Orgelfestival Grote Kerk Den Haag, dat van zaterdag 23 augustus t/m zaterdag 30 augustus gehouden werd in de Grote Kerk, was ook in 2014 een groot succes.
Vijf nationale en internationale organisten van naam, waaronder titularis Ben van Oosten, hebben het fraaie Metzler-orgel van de Grote Kerk weer laten horen in al zijn (of is het ‘haar'?) schoonheid en veelzijdigheid.

Nieuws - bloemetje-gr-krk-pb-jvw.jpg (foto: Klaas Schippers, Lisse)

Na afloop van het concert van Ben van Oosten op 28 aug. volgde nog een korte ‘plechtigheid' waarbij afscheid werd genomen van Pieter Baak en Jan van Wingerden, beiden reeds vele jaren bestuurslid van de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Den Haag. Beiden werden kort toegesproken door Ben van Oosten, voorzitter en artistiek adviseur van de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk en door Hero de Boer, voorzitter van het Haags Orgel Kontakt.
In een besloten bijeenkomst na het concert mochten beiden een ingelijste ets ontvangen van het orgel van de Grote Kerk, gemaakt door Susanna Veerman.

Van dit concert op 28 augustus is voor npo Spirit een impressie, waaronder een kort interview met organist Ben van Oosten, gemaakt door camjo Wineke Remmerswaal. Te bekijken via deze LINK

 

Gepubliceerd: maandag 8 september 2014


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.