Actueel

dubbel-jubileum-concert 4 juli groot succes

Het Dubbel-jubileumconcert op zaterdag 4 juli ter gelegenheid van het 25-jarig ambtsjubileum van organisten Aart Bergwerff en Ben van Oosten was een groot succes.

Het was misschien wel de warmste dag van het jaar. Maar ondanks de tropische temperaturen waren toch ruim 200 bezoekers en genodigden getrokken naar de Haagse Lutherse Kerk en de Grote Kerk om beide jubilarissen te beluisteren op de orgels van de kerken waar zij 25 jaar geleden benoemd waren als organist.

Nieuws - 2015-07-04-lk-overzicht.jpg

Er werd begonnen in de Lutherse Kerk, waar beide organisten achtereenvolgens werken van J.S. Bach, Rousseau, Debussy en Lemmens op de lessenaar van het immer fraaie Bätz-orgel hadden staan.

Nieuws - 2015-07-04-gk-overzicht.jpg

Na een glorieus concert vertrok een ieder naar de nabij gelegen Grote Kerk, alwaar het concert werd voortgezet op het machtige Metzler-orgel aldaar. Met weer de beide jubilarissen op de orgelbank. Nu met zowel nieuwe als oude muziek: werken van Boerema, Ropartz, Stravinsky, Mendelssohn en Donizetti.

Nieuws - 1-2015-07-04-gk-ab-bvo-1.jpg
(foto: Pieter Baak)

Na een overweldigend applaus was er gelegenheid de jubilarissen Ben van Oosten en Aart Bergwerff te feliciteren onder het genot van een drankje en een hapje. Dat ook echtgenotes Margaret en Eva hierbij betrokken werden is vanzelfsprekend.

Nieuws - 2015-07-04_jubileumconc-ab-bvo (9).jpg

Tijdens het Dubbel-jubileumconcert op 4 juli zijn meerdere foto's gemaakt

Open DEZE LINK om alle foto's te bekijken  (@ HOK)

 

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2015