Actueel

HOK kinderproject weer van start

HOK kinderproject (Educatief orgelproject voor de basisschool) opnieuw van start.

Op maandag 7 maart gaan de deuren van de historische Kloosterkerk weer vroeg open om een schoolklas van Haags basisschoolleerlingen binnen te laten.

Om 9.15 uur zullen de jongens en meisjes uit groep 6 van IKC Bamboe het spits afbijten van een serie excursies over het orgel die verzorgt worden door het Haags Orgel Kontakt.

Drie maandagochtenden lang zullen kinderstemmen de kerkzaal vullen en zullen de leerlingen van groep 6 uit 5 verschillende Haagse scholen rond het orgel verzameld zijn, waar ‘Meneer Jos' (van der Kooy) hen zal laten horen en zien wat zo'n orgel allemaal kan. Daarna mogen ze ook nog op echte orgelpijpen blazen en leren hoe zo'n orgel nu eigenlijk werkt.

Natuurlijk hebben ze daar in de klas ook al het nodige over geleerd. Met behulp van het lesboekje ‘Muziek uit een gebouw' -het orgel- en de gastlessen van Henk en Jannie Barnhard.

De excursies zijn op maandag 7 maart (IKC Bamboe en RKBS De Parkiet), maandag 14 maart (IKC Bamboe en 1e Ned. Buitenschool) van 9.15-12.00 uur en maandag 21 maart (Jan van Nassauschool en Liduinaschool) van 9.30-12.00 uur. Steeds ontvangen we twee lesgroepen van ca 25-30 leerlingen.

Voor een beperkt aantal gasten is het mogelijk om dit feest ook eens mee te maken. Neem dan contact op met Jannie Barnhard tel. 070 366 46 35 of mail naar info@haagsorgelkontakt.nl

Kinderproject - 1-HOK-KP-excursie-in de kerk.JPG Kinderproject - 1-HOK-KP-excursie-bij het orgel-2.JPG Kinderproject - 1-HOK-KP-excursie-bij het orgel-.JPG Kinderproject - 1-HOK-KP-excursie-bij het orgel-3.JPGKinderproject - 1-HOK-KP-excursie-inde crypte-1.JPG Kinderproject - 1-HOK-KP-excursie-inde crypte-2.JPG

Meer info over de kinderprojecten en andere educatieve projecten van het HOK vindt u op de website van het HOK.

TIP: Op 13 augustus zal in de Grote Kerk weer een 'Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' worden georganiseerd, waarbij het orgel van de Grote Kerk al haar geheimen zal prijsgeven onder leiding van titulair organist Ben van Oosten (die gastheer zijn zijn op 'zijn' orgel) Elders in de kerk zal uitleg worden gegeven over de werking van een mechanisch orgel en kunnen heel veel orgelpijpen bekeken en uitgeprobeerd worden.

Een aanrader voor het hele gezin! Volg de aankondigingen op de HOK-website!

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2016


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.