Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Presentatieconcert nieuwe CD Aart Bergwerff

Presentatieconcert nieuwe CD Aart Bergwerff

Datum zaterdag 20 juni 2009
Aanvangstijd 16:00
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Aart Bergwerff

Programma

Op zaterdag 20 juni a.s. zal Aart Bergwerff op het Bätz-orgel van de Evangelisch-Lutherse kerk in Den Haag zijn nieuwe CD presenteren. Het betreft hier de eerste door Bergwerff ingespeelde CD van het Bätz -orgel, na de omvangrijke restauratie van 2007.

Op het programma staan werken vanuit de achttiende tot en met de eenentwintigste eeuw, waarmee een indruk wordt gegeven van de veelzijdigheid van het Bätz -orgel.

Van Johann Sebastian Bach staan de Fantasia super 'Komm, heiliger Geist, Herre Gott' BWV 651 en het Concerto in d kl.t. naar Vivaldi BWV 596 geprogrammeerd.
Voorts de Prèlude et fugue en si majeur van Camille Saint-Saëns, de Passacaglia 'Aus tiefer Not schrei ich zu dir' van Willem Mudde en de koraalfantasie 'Ein feste Burg ist unser Gott', opus 27, van Max Reger.
De CD wordt besloten met een wereldpremière: een tweetal nieuwe en nog niet uitgegeven composities van de Haagse componist en voormalig organist van de Laurenskerk te Rotterdam, Johann Th. Lemckert, Communion en Toccata 'Komm, heiliger Geist, Herre Gott'.

In het concert van 20 juni zal Aart Bergwerff een groot deel van het programma spelen. Na het concert is de nieuwe CD eenmalig verkrijgbaar voor de speciale prijs van € 15,00, de advieswinkelprijs bedraagt € 18,90.

Tegelijkertijd met de presentatie van de CD wordt ook het eerste deel van de 12 Orgelwerken voor Concert en Liturgie' van Johann Th. Lemckert gepresenteerd; de twee door Aart Bergwerff opgenomen werken uit deze verzameling verschijnen later dit jaar in deel twee.

De bladmuziek wordt uitgegeven door uitgeverij Boeijenga Music Publications te Veenhuizen en is na het concert te koop.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.