St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK) orgelconcert (GECANCELD)

orgelconcert (GECANCELD)

Datum zaterdag 10 oktober 2020
Aanvangstijd 16:00
Locatie St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK)
Uitvoerenden

Peter Van de Velde (Amtwerpen), orgel

Programma

In verband met de coronacrisis komt dit concert te vervallen tot (event.) later datum.

Meer informatie over de uitvoerenden

 

Peter Van de Velde werd in 1972 geboren in Doel (Vlaanderen) Op 9-jarige leeftijd begon hij als autodidact met orgelstudies en op zijn twaalfde was hij er reeds actief als organist in de plaatselijke kerk.

Op zijn zestiende kreeg hij zijn eerste muziekonderricht in de Antwerpse kunsthumaniora, waar hij na drie jaar reeds een eerst prijs notenleer behaalde. Na hier te zijn afgestudeerd met de grootste onderscheiding vervolgde hij zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium.

Hij was finalist en prijswinnaar bij verschillend concoursen. In 1996 voltooide hij zijn studie als laatste leerling van Stanislas Deriemaeker. Tijdens en na zijn studie volgde hij nog diverse meesterclasses voor orgel, uitvoeringspraktijk en improvisatie en behaalde hij tevens het pedagogisch getuigschrift.

Begin 2002 werd Peter Van de Velde aangesteld tot organist-titularis van de Antwerpse kathedraal. Daarnaast is hij ook als organist verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk waar hij elke zondagavond de dienst van 20:30 opluistert. Hij geniet tevens een grote faam als begeleider-repetitor van verschillende koren en solisten en vormt een duo met violiste Nadja Nevolovitsch.

Als concertorganist  is hij regelmatig te gast op gerenommeerde orgelfestivals in zijn vaderland België, maar ook in landen als Duitsland, Nederland, Zwitserland, Polen, Noorwegen, IJsland, Finland, Engeland, Ierland, Schotland, Frankrijk, Japan, Rusland, Egypte, Filipijnen, Canada.

Tevens is hij als artistiek adviseur verantwoordelijk voor de muzikale programmatie van verschillende orgelcycli (Kathedraal Antwerpen, Christus-Koningkerk Antwerpen, Orgelproms Sint-Michielskerk Antwerpen, Orgelcyclus Melsele).

Zijn repertoire omvat alle stijlen, doch legt hij zich vooral toe op de Franse en Belgische muziek van de 19de en 20ste eeuw.

Hij nam reeds verschillende CD's en SACD's op voor het kwaliteitslabel "Aeolus" die veel positieve recensies en waarderingen kregen in de binnen- en buitenlandse media (radio Klara, WDR 3, Diapason, Orgelvriend, Orgelnieuws, Orgelkunst, Musique 3)

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.