Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Orgel vierdaagse rond Messiaen (GEANNULEERD)

Orgel vierdaagse rond Messiaen (GEANNULEERD)

Datum woensdag 30 december 2020
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering, orgel

Programma

3e concert in de vierdaagse serie 'Met Messiaen het jaar uit' waarin organist Geerten van de Wetering de kerstcyclus 'La Nativité du Seigneur' van Olivier Messiaen uitvoert, aangevuld met andere orgelwerken voor de kersttijd.

Door de cyclus te verdelen over vier korte concerten (op 28, 29 30 en 31 december 2020 van 12:45 tot 13:15 uur) is het ondanks de beperkingen van 30 personen publiek toch mogelijk veel mensen in de gelegenheid te stellen live een concert bij te wonen, juist nu veel concerten geen doorgang zullen kunnen vinden.

Voor slechts €5 en met reservering vooraf kan een plaats worden verkregen. Voor elk concert geldt: maximaal 30 personen, en OP = OP. Voor meer info en reserveren, zie www.kunstcentrum-kloosterkerk.nl

ALS GEVOLG VAN DE AANGESCHERPTE CORONA MAATREGELEN IS DIT CONCERT GEANNULEERD

Meer informatie over de uitvoerenden

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e-eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Daarnaast ontving hij lessen van Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).

Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag, dirigent van het Woerdens Kamerkoor en leidt met regelmaat projectkoren.  Daarnaast is hij artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste solo-cd, 1918 – Organ music from a new era, die in de pers enthousiast ontvangen werd.

Sinds 1 juli 2020 bekleedt Geerten tevens de functie van voorzitter van het samenwerkingsverband van het Haags Orgel Kontakt (HOK)

Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e-eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde premières van diverse Nederlandse composities, waaronder werken van Kate Moore, Klaas de Vries en Willem Boogman. Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland, ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Geerten maakt graag verrassende programmering en onverwachtse combinaties, waarmee hij bovendien een nieuw publiek voor het orgel probeert te winnen.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.