Thuis (virtueel concerten meemaken) Livestream vanuit KLOOSTERKERK

Livestream vanuit KLOOSTERKERK

Datum woensdag 17 maart 2021
Aanvangstijd 12:45
Locatie Thuis (virtueel concerten meemaken)
Uitvoerenden

Elma Dekker, sopraan & Geerten van de Wetering, orgel 

Programma

o.a. Miroir de Peine Hendrik Andriessen

Meer informatie over de uitvoerenden

Sopraan Elma Dekker wordt gecoacht door Hanneke de Wit en Paul Triepels.  Elma volgde masterclasses bij o.a. Miranda van Kralingen, Christoph Prégardien, Margreet Honig en Nico van der Meel.

Als ensemble-lid maakt Elma Dekker deel uit van Cappella Amsterdam o.l.v. Daniël Reuss en het Laurens Collegium Rotterdam o.l.v Wiecher Mandemaker. In februari 2014 nam zij deel aan ‘Meesters&Gezellen', een projectkoor o.l.v. Kaspars Putnins (dirigent van het beroemde Lets Radiokoor) waarbij jonge koorzangers worden gecoacht door leden van Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. In 2013 was Elma was door De Nederlandse Opera geselecteerd om deel te nemen aan een tiendaagse workshop over contemporaine muziek.

Als solist voerde zij met orkest werken uit van J.S. Bach (diverse cantates), Händel (Messiah), Fauré (Requiem), Vivaldi (Gloria), en Mendelssohn (Hör mein Bitten, Psalm 95, Wer nur den lieben Gott läßt walten).

Elma Dekker geeft regelmatig concerten met organisten, waaronder Geerten van de Wetering, Aart Bergwerff, Matthias Havinga enPieter van Dijk.

Tijdens haar zangstudie studeerde Elma contrabas bij Jean-Paul Everts en Knut Guettler aan het Koninklijk Conservatorium. Als bassiste heeft zij o.a. als aanvoerder in het NSO gespeeld onder leiding van Otto Tausk en participeerde zij in de NJO summer- en winteracademies onder leiding van Reinbert de Leeuw en Mark Wigglesworth. Zij speelde in orkesten onder leiding van o.a. Neeme Järvi, Martin Sieghart, Etienne Siebens en Hans Leenders. Elma studeerde ook Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden.

 

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel studeerde hij aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie) en vervolgens bij Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).

Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag en dirigent van het Woerdens Kamerkoor.  Daarnaast is hij artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste solo-cd, 1918 – Organ music from a new era, die in de pers enthousiast ontvangen werd.

Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde premières van diverse Nederlandse composities. Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland, ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Naast het orgel als solistisch instrument te presenteren, gaat Geerten graag de combinatie met andere kunstdisciplines aan om het orgel bij een breed publiek bekend te maken.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.