Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Festival Lessons and Carols

Festival Lessons and Carols

Datum zaterdag 18 december 2021
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Kampen Boys Choir o.i.v. Rintje te Wies
Orgel: Sander van den Houten (Lutherse Kerk)

Programma

Festival of Nine Lessons and Carols – zaterdag 18 december Lutherse Kerk

Net zoals in de Kings College Chapel in Cambridge begint de Festival of Nine Lessons and Carols met één enkele jongenssopraan die – in processie – a capella het ‘Once in royal David’s city’ zingt.

Daarna volgt het koor, waarna u de volgende 70 minuten de mooiste Engelse kerstmuziek kunt beluisteren, omlijst door negen lezingen uit het kerstevangelie. In navolging van de Engelse jongenskoren in de kathedralen en colleges weten de heldere jongensstemmen zich gesteund door kernachtige tenoren en bassen en mannelijke alten: de zogenaamde countertenors. Het Bätz-orgel en de prachtige akoestiek van de Lutherse Kerk zijn erg geschikt voor deze muziek. Kortom: een Festival zoals in Cambridge.

 

Meer informatie over de uitvoerenden

500 

Het Kampen Boys Choir is een koor met een Culturele ANBI status. Het is gevormd naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2000. Het  omvat momenteel 22 jongens (trebles) en 14 mannen (countertenoren, tenoren en bassen).
Het Kampen Boys Choir is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding. Het Kampen Boys Choir kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van musiceren.

Zie ook: https://www.kampenboyschoir.nl/nl/foto.html

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.