Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) 25 jaar na Feike Asma (herdenkingsconcert Stichting Vox Humana)

25 jaar na Feike Asma (herdenkingsconcert Stichting Vox Humana)

Datum vrijdag 18 december 2009
Aanvangstijd 20:15
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Herman van Vliet en Peter Eilander

Programma

Dit concert, georganiseerd door de Stichting Vox humana, komt in de plaats van het in de HOK-folder vermelde concert van Collegium Vocale Briela o.l.v. Aart Bergwerff.

Het concert van Collegium Vocale Briela o.l.v. Aart Bergwerff (orgel) met Christmas Carols & Kerstmuziek uit Zuid Europa zal een een dag eerder, op donderdag 17 december plaats vinden. Aanvang 20.15 uur. (zie concertgegevens bij die datum).

Meer informatie over de uitvoerenden

Herman van Vliet (1941) is een Nederlands organist. Van Vliet studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium. Daarna werd hij benoemd tot organist te Bodegraven, Oudewater en Woerden, waarna hij in 1990 organist werd van de Sint-Joriskerk te Amersfoort.
In de jaren 80 nam hij de tien orgelsymfonieën van Charles-Marie Widor op in zijn repertoire. De concertserie die hij hiermee gaf, leidde tot een cd-opname, waarbij hij de orgelsymfonieën opnam op Cavaillé-Coll-orgels in Frankrijk. Als concertorganist treedt Herman van Vliet veel op in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Canada. De Société Académique "Arts, Sciences, Lettres" gaf hem in 1983, 1991 en 1998 een onderscheiding. In 2001 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Peter Eilander is organist van het Steendam-orgel orgel in de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn.
Als concertorganist heeft hij in Nederland een uitgebreide praktijk. Ook concerteerde in Amerika, Letland (Riga), Hongarije, Frankrijk, Engeland, Ierland (Dublin) en Duitsland. Peter Eilander is dirigent van het christelijk gemengd koor Cantate Deo te Amersfoort. Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft een uitgebreide lespraktijk opgebouwd. Hij heeft verschillende LP-, CD-, radio- en televisie-opnamen op zijn naam staan waaronder het in 2004 gestartte Guilmant project uitgegeven door MSM Records. In 1993 en 2006 ontving hij van de Société Académique "Arts, Sciences, Lettres" een Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.