Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Rien Balkenende

Lunchconcert Rien Balkenende

Datum woensdag 7 juli 2010
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Rien Balkenende (Middelburg)

Meer informatie over de uitvoerenden

Rien Balkenende, geboren in 1959 in het Zeeuwse Kamperland, studeerde piano, orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams conservatorium waar hij in 1984 het diploma UM (uitvoerend musicus) behaalde. Sindsdien is hij in Middelburg als zelfstandig piano- en orgeldocent gevestigd. Sedert 2009 is hij ook docent aan de Zeeuwse Muziekschool voor orgel- en pianolessen.In januari 1989 speelde hij met de Koninklijke Harmonie "Ons genoegen" uit Vlissingen het eerste pianoconcert van Rachmaninov. In 1999 verscheen zijn eerste cd met het pianowerk Rivus II van Douwe Eisenga, Middelburgs componist. Rien Balkenende was betrokken bij de heruitgave van pianowerken van de Zeeuwse componist Von Brucken- Fock (1857-1935). In 1999 verzorgde hij een concert op slot Ter Hooge te Middelburg, waar Von Brucken Fock werd geboren.

Op 3 juni 2008 bracht hij een cd uit tezamen met Benedette ter Heyne "Laag water aan de Schelde"van deze componist; zie de cd-pagina paginaBalkenende speelde in wisselende bezettingen diverse kamermuziekprogramma's en is een veelgevraagd oratoriumbegeleider. Ook gaf hij diverse orgelconcerten in diverse plaatsen in Zeeland en daarbuiten. Balkenende vervult sinds de oprichting van het Bachkoor in 1999 regelmatig de rol van continuo- organist op kistorgel in het barokokest Aspetti Musicali, waarmee cantates, passies en motetten van J.S. Bach tijdens cantatediensten worden uitgevoerd.

Sedert 2009 is hij ook verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool als docent piano.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.