Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchpauzeconcert

Lunchpauzeconcert

Datum woensdag 20 juli 2022
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Susanna Veerman, Den Haag (NL)

Programma

n.n.b.

Meer informatie over de uitvoerenden

Susanna Veerman is per november 2021 hoofdorganiste (titulair) van de St. Jacobus de Meerdere kerk in Den Haag waar zij het Adema orgel uit 1890 bespeelt (57/III/P).
Van 1999 tot 2021 was zij verbonden aan de R.K. Emmaüsparochie, Amsterdam. Zij bespeelde daar twee monumentale orgels: originele Aristide Cavaillé-Coll orgel (Augustinuskerk, 1881) & het Hilgers orgel (Boomkerk, 1774). Voor meer info klik hier. In deze kerk organiseerde zij ook Internationale concerten.
Zij behaalde prijzen op Internationale orgelconcoursen in Schläegl (Oostenrijk), Moskou (Rusland), Maassluis, Brielle & Leeuwarden.
2005-2007 ontving Susanna een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds & Fonds voor de Podiumkunsten om 3 jaar lang naar Lyon (Frankrijk) af te reizen voor privéles orgel bij de befaamde organist Louis Robilliard.
2007: werd zij onderscheiden met de zilveren medaille (l’argent) van de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” vanwege haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek.
2013: werd zij tevens onderscheiden door dezelfde Société met een Vergulde Medaille (Vermeil) voor haar verdienste voor Franse koor- en orgelmuziek.
2013: werd zij gedelegeerde voor Nederland van de ASL, dat houdt in dat ze Nederlandse toonkunstenaars kan voordragen voor de bovengenoemde medaille.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.