Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Hester Groenleer (blokfluit) & Matthias Havinga (orgel)

Lunchconcert Hester Groenleer (blokfluit) & Matthias Havinga (orgel)

Datum woensdag 17 februari 2010
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Hester Groenleer (blokfluit) & Matthias Havinga (orgel)

Meer informatie over de uitvoerenden

Hester Groenleer (1980) studeerde blokfluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Paul Leenhouts. Zij behaalde zowel haar bachelor- als haar master of music diploma met onderscheiding. Ze specialiseert zich in moderne improvisatiekunst en hedendaagse kamermuziek. In juli 2006 won Hester een beurs voor jonge excellerende musici in het kader van ‘Ruim baan voor talent' uitgaande van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Ze studeerde aan de Contemporary Improvisation Department van het New England Conservatory in Boston (USA).

Hester Groenleer concerteerde op belangrijke festivals en podia in binnen- en buitenland waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het Amsterdamse Grachtenfestival, festivals voor oude muziek in Utrecht, Barcelona, Valencia en Boston en tijdens het eerste European Recorder Performance Society-festival. Tevens trad ze als solist op voor het Koninklijk Huis tijdens de doopdienst van H.K.H prinses Ariane der Nederlanden, die uitgezonden werd door de nationale televisie.

Als lid van 'The Royal Wind Music', een renaissance blokfluit consort, nam ze twee cd's op voor het Spaanse label ‘Lindoro' en was ze prijswinnaar tijdens de finale van het 57e Vriendenkrans concours in het Concertgebouw te Amsterdam. Als docent is Hester verbonden aan de Muziekschool Amsterdam.

Matthias Havinga studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij afstudeerde als Master of Music met de hoogst haalbare onderscheiding. Tevens voltooide hij de studie piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet, en de studie kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Havinga concerteerde diverse malen op belangrijke historische orgels in binnen- en buitenland. Zijn concerten werden opgenomen voor de radio door onder meer de KRO en de IKON. In samenwerking met het blokfluitensemble The Royal Wind Music nam hij voor het Spaanse label Lindoro een cd op met orgelmuziek uit de Engelse Renaissance. Hij behaalde prijzen op het Prinses Christina Concours, het 10e Internationaal Orgelconcours in Leiden en het Internationaal Sweelinckconcours. In 2009 won hij de eerste prijs op de prestigieuze Kotka International Organ Competition, georganiseerd door de Finse stad Kotka i.s.m. de Sibelius Academy te Helsinki. Matthias Havinga is een veelgevraagd solist bij koren en orkesten. Hij werkte o.a. mee aan diverse concerten in het Concertgebouw te Amsterdam en de Philharmonie te Haarlem. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat vernieuwende concertprogramma's door het hele land brengt.

Matthias Havinga is als cantororganist verbonden aan de Lutherse Augustanakerk te Amsterdam. Daarnaast doceert hij piano aan de Muziekschool Amsterdam. Hij is betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe Liedboek voor de Kerken, dat zal verschijnen in 2012

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.