Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Zaterdagmiddagconcert

Zaterdagmiddagconcert

Datum zaterdag 2 juli 2022
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Reza Ranjazmay, Tabriz (Iran) tenor en Aarnoud de Groen, Den Haag (NL) orgel

  

Programma

n.n.b.

Meer informatie over de uitvoerenden

Reza Ranjazmay is geboren in Tabriz, in Noord-West Iran en woont sinds 2000 in Nederland.
Hij stamt uit een familie waarin de poëzie een belangrijke rol speelt.
Hij studeerde aanvankelijk wiskunde aan de Universiteit van Tabriz in Iran en werd er leraar voor het middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft hij nadrukkelijk belangstelling voor literatuur, filosofie, theater en muziek.

Reza Ranjazmay is van nature begenadigd met een volle zangstem, een spinto-tenor.
Klassieke scholing van zijn stem ondergaat Reza vanaf 2002 aan het Conservatorium in Zwolle. In 2006 is hij geslaagd voor de eerste fase. Onlangs studeerde Reza af voor de tweede fase. Hij richt zich nu op een zangcarriere in de opera. Behalve zanger is Reza Ranjazmay ook ney-speler. Deze houten fluit speelt een belangrijke rol in veel traditionele oosterse muziek.
Reza is lid van en begeleidt het Groot Nederlands Mannenkoor de laatste jaren op concertreizen en concerten. Parijs, Gent, Trier, Praag, Melk en Wenen zijn de locaties waar hij samen met het koor gezongen heeft of solo heeft gezongen. Ook op de nieuwe CD van het GNMK, “Voorbij de horizon”, is Reza te horen.

 

Aarnoud de Groen ontving op 9-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen. Op 12-jarige leeftijd werd hij benoemd tot kerkorganist in Rijswijk (ZH). Zijn debuut als concertorganist in 1984 bestond uit een serie concerten op het orgel van de Dorpskerk te Pijnacker.

In 1985 werd hij toegelaten tot de gecombineerde opleiding school en muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Aan dit instituut heeft hij bij Rienk Jiskoot zijn beroepsopleiding gevolgd. Vervolgens was Ben van Oosten voor enige tijd zijn leermeester.

In 1990 volgde zijn benoeming als organist van de Julianakerk te Den Haag. Hij volgde daar de organist Jan van Weelden op en kreeg de beschikking over het prachtige drieklaviers Vierdag-orgel. Zodoende kon hij zijn les- en concertpraktijk uitbreiden. Wegens sluiting van de Julianakerk in 1997, is hij – samen met zijn orgel – verhuisd naar de Bethlehemkerk te Den Haag, waar hij nog steeds als kerk- en concertorganist werkzaam is.

Aarnoud de Groen betreedt met zijn concertprogrammering niet alleen de gebaande wegen. Naast werken uit o.m. de Duitse barok en Franse romantiek, zijn vaak ook minder en soms zelfs onbekende, maar dikwijls spectaculaire orgelwerken op zijn concerten te horen. Op www.youtube.com is hij veelvuldig in de publiciteit als Bach-vertolker op zijn Vierdag-orgel. Deze uitvoeringen zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Zo was hij in 2010 te gast op een Fins orgelfestival om de Triosonates van J.S. Bach uit te voeren. Ook in de zomer van 2011 concerteerde hij weer in Scandinavië. Tevens is hij bij herhaling uitgenodigd om te concerteren in de Notre-Dame te Parijs en was hij o.a. in Duitsland, Ierland en Zwitserland te beluisteren.

Sinds 1997 is hij als vaste begeleider verbonden aan het Christelijk Residentie Mannenkoor en sinds enkele jaren is hij ook de vaste begeleider van de Westlandse Koorvereniging Musica.

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.