Waalse Kerk, Noordeinde Lunchconcert Marian Jaspers Fayer (fluit) & Jos van der Kooy (orgel)

Lunchconcert Marian Jaspers Fayer (fluit) & Jos van der Kooy (orgel)

Datum woensdag 28 oktober 2009
Aanvangstijd 12:45
Locatie Waalse Kerk, Noordeinde
Uitvoerenden

Marian Jaspers Fayer (fluit) & Jos van der Kooy (orgel)

Meer informatie over de uitvoerenden

Marian Jaspers Fayer werd geboren in Amsterdam, maar bracht het grootste deel van haar jeugd door in Californië. Aan de University of California begon ze haar muziekstudie, die zij voortzette aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ze behaalde de diploma's voor docent (1981) en uitvoerend musicus (1983) en sloot haar studie af met de aantekening kamermuziek (1985). Later heeft ze een opleiding gevolgd tot AMV-docente die zij in 1997 voltooide. Marian heeft meer dan 25 jaar ervaring.
Ze geeft dwarsfluitles aan kinderen en volwassenen via Muziekles op Maat en op de Streekmuziekschool Rijnakkoord te Leiderdorp. Verder speelt ze veel kamermuziekconcerten in diverse bezettingen, o.a. fluit-harp Orfeato en Fluitkwartet Kwartetto Sereno.

Marian geeft privéles of met twee leerlingen. De nadruk ligt op samenspel. De leeftijd waarop met dwarsfluit kan worden begonnen is ongeveer 8 jaar.

Jos van der Kooy (1951) studeerde orgel en improvisatie bij Piet Kee aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij in 1981 werd onderscheiden met de Prix d'Excellence.Hij vervolgde zijn opleiding bij Hans Haselböck (improvisatie), Ewald Kooiman (Bach en Franse barokmuziek), Daniel Roth (Franck) en Charles de Wolff (Liszt, Reger en twintigste eeuws repertoire).Sinds 1981 is Jos van der Kooy cantor en organist van de Westerkerk te Amsterdam.
In 1990 werd hij benoemd tot stadsorganist van Haarlem. In die functie is hij vaste bespeler van het Müller orgel in de Grote- of Sint Bavokerk bij de stadsconcerten. Als docent, jurylid en bestuurder is hij betrokken bij het Internationaal Orgel Festival Haarlem. In het buitenland werkte hij mee aan festivals te Altenberg, Kazan, Neurenberg, Saint Albans, Sint Petersburg en Wenen.Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan het Conservatorium te Alkmaar. Hij maakt opnamen voor televisie, radio en CD. Zijn interpretatie van de muziek van Max Reger en César Franck oogst veel bijval. Hij is een pleitbezorger van hedendaagse muziek, in het bijzonder van werk van Nederlandse componisten. Als concertgever, kerkorganist en docent propageert hij de improvisatiekunst.

In de loop der jaren werden hem de volgende prijzen en onderscheidingen toegekend:
Tournemire Prize, International Organ Festival, Saint Albans, 1977.
Eerste Prijs Nationaal Improvisatie Concours, Bolsward, 1978.
Eerste Prijs Internationaal Improvisatie Concours, Haarlem, 1980 en 1981.
Zilveren medaille,1989, en gouden medaille,2000, van Société Académique "Arts, Sciences, Lettres", Parijs, wegens verdiensten voor Franse muziek.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.