Waalse Kerk, Noordeinde Lunchconcert Henk Kooiker (orgel)

Lunchconcert Henk Kooiker (orgel)

Datum woensdag 11 november 2009
Aanvangstijd 12:45
Locatie Waalse Kerk, Noordeinde
Uitvoerenden

Henk Kooiker (orgel)

Meer informatie over de uitvoerenden

Hendrik Kooiker (1948) ontving op jeugdige leeftijd orgelonderricht van zijn vader. Later volgden cursussen interpretatie bij Michel Chapuis en improvisatie en contrapunt bij Koos Bons en Walter Kraft. Na het behalen van de ingenieurstitel aan de Universiteit van Delft in de richtingen akoestiek en transmissie van informatie bekleedde hij verschillende managementfuncties in het bedrijfsleven.

Hij is professioneel werkzaam als orgelbouwkundig en akoestisch adviseur bij nieuwbouw en restauratie van pijporgels en kerken. Hij was als zodanig adviseur en ontwerper bij onder meer de restauratie van de orgels in het Concertgebouw te Amsterdam, de Philharmonie te Haarlem, de Noorderkerk te Amsterdam en de Maranathakerk te Alphen a/d Rijn. Hij ontwierp verder onder meer de geluids- en audio-visuele installaties voor de plenaire zaal van de Tweede Kamer en de zalen van het Lockerbieproces, de Hakkelaarsbunker en het International Criminal Court.

Hij is al bijna 40 jaar organist van de Waalse Kerk te Den Haag en beheerder van het waardevolle Cavaillé-Coll orgel aldaar.

Medeoprichter van de Vereniging Nederlands Platform voor Orgelkunst en cultuur (VNPO), bestuurslid van het Nationaal Instituut voor de Orgelkunst (NIVO). Bestuurslid en medeoprichter van het College van Orgeladviseurs in Nederland (CvON), de erkende adviseurs die voor de Rijksdienst voor de Monumentenzorg (RDMZ) werken. Lid van de Audio Engineering Society (AES), de Scottisch Historical Organ Trust (SHOT) en het British Institute for Organ Studies (BIOS).

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.