Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Kinderconcert "Babar het olifantje"

Kinderconcert "Babar het olifantje"

Datum woensdag 26 oktober 2022
Aanvangstijd 14:00
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

New European Ensemble

Geerten van de Wetering, orgel

Verteller: Tobias Wenting

Ook dit jaar zal er weer een kinderconcert plaatsvinden in de Kloosterkerk tijdens festival de Betovering. 

Na de succesvolle en enthousiast ontvangen uitvoering van Carnaval des Animaux in 2021, staat dit jaar een andere klassieker op het programma: Het verhaal over Babar het olifantje, met muziek van Francis Poulenc. 

Programma

Francis Poulenc : Babar het olifantje

Meer informatie over de uitvoerenden

New European Ensemble

Het New European Ensemble werd in 2009 in Nederland opgericht door gepassioneerde internationale musici. Het ensemble werd in de pers bejubeld om haar ‘fantastische’ (NRC) en ‘exemplarische uitvoeringen’ (Volkskrant) en werd geprezen als ‘een van de beste ensembles van Nederland’ (Nieuwe Noten).  Vooraanstaande componisten waaronder Kaija Saariaho, Magnus Lindberg, Mark Anthony Turnage, Bright Sheng en Anna Thorvaldsdóttir werken met de groep.

De missie van het ensemble is om hedendaagse en 20e-eeuws repertoire op een aangrijpende en laagdrempelige wijze te presenteren voor een breed publiek. Daarom wordt vaak gezocht naar combinaties met film, literatuur, dans, theater en beeldende kunst.

Befaamde componisten uit binnen- en buitenland schrijven opdrachtwerken voor de groep zoals Mark Anthony Turnage, José Maria, Anna Thorvladsdóttir, Guo Wenjing, Carlo Boccadoro, Martijn Padding en Klas Torstensson.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.