Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Dromen als Messiaen

Dromen als Messiaen

Datum donderdag 15 december 2022
Aanvangstijd 20:00
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Marcel Wierckx, video-animaties

Geerten van de Wetering, orgel

Programma

In februari dit jaar vond, na driemaal vanwege corona-maatregelen uitgesteld te zijn, Dromen als Messiaen plaats:

De uitvoering van de indrukwekkende orgelcyclus  La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen met lichtprojecties.

Vanwege het grote succes van deze uitvoering zal Dromen als Messiaen dit jaar nog eenmaal plaatsvinden, en wel in de periode waarin het stuk thuishoort: de tijd rond kerst.

Organist Geerten van de Wetering en audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx geven de bezoekers nogmaals de kans zich te laten onderdompelen in de bijzondere klank- en kleurwereld van Messiaen.

Op donderdagavond 15 december kunt opnieuw of alsnog getuige zijn van dit bijzondere muziek- en lichtspektakel! Ook deze keer vindt Dromen als Messiaen plaats tijdens festival The Hague Highlights: na afloop van het concert zijn diverse bijzondere lichtinstallaties te zien rond de Kloosterkerk op het Lange Voorhout. 

Tijdens Dromen als Messiaen duik je als bezoeker even in de bijzondere klank- en kleurwereld van componist Olivier Messiaen: terwijl organist Geerten van de Wetering de indrukwekkende orgelcyclus La Nativité du Seigneur van Messiaen uitvoert, projecteert audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx live gegenereerde kleurbeelden op het orgel. De beeldanimaties zijn gebaseerd op negen pasteltekeningen die de Franse schilder Charles Blanc-Gatti, vriend van Messiaen, maakte naar aanleiding van een van de eerste uitvoeringen van La Nativité du Seigneur in 1936.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.