Datum | zaterdag 2 september 2023 |
Aanvangstijd | 20:15 |
Locatie | Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) |
Uitvoerenden | Ben van Oosten (Den Haag) |
JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750)
Praeludium und Fuge in C, BWV 547
JOHANN LUDWIG KREBS (1713-1780)
Fantasia à gusto italiano
SAMUEL SEBASTIAN WESLEY (1810-1876)
Choral Song and Fugue in C
JACQUES-NICOLAS LEMMENS (1823-1881)
Sonate nr. 2 “O Filii” in e
- Prélude (Allegro non troppo)
- Cantabile (Andante)
- Fuga (Allegro con fuoco)
MARCEL DUPRÉ (1886-1971)
Uit “Le Tombeau de Titelouze”, opus 38
- “Te lucis ante terminum”
MAX REGER (1873-1916)
Phantasie über den Choral “Wie schön leucht’t uns der Morgenstern” opus 40/1
Ben van Oosten (1955) Studeerde orgel (bij Albert de Klerk) en piano (bij Brethe Davelaar) aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam (waar hij cum laude afstudeerde) en vervolgens in Parijs (bij André Isoir en Daniel Roth).
Op 11-jarige leeftijd kreeg Ben van Oosten zijn eerste aanstelling als kerkorganist en vier jaar later debuteerde hij als concertorganist in zijn geboorteplaats. Sindsdien treedt hij met groot succes op in de belangrijkste orgelcentra over de gehele wereld en vestigde hij zijn reputatie als een van de meest prominente internationale concertorganisten.
Naast zijn uitgebreide concertpraktijk is Ben van Oosten als hoofdvakleraar orgel verbonden aan het Rotterdams Conservatorium en een veelgevraagd docent bij masterclasses en internationale academies (o.a. Zomeracademie in Haarlem, Mc Gill University Organ Academy in Montréal, Torch International Organ Academy in Korea). Bovendien treedt hij veelvuldig op als jurylid bij de belangrijke internationale orgelconcoursen (o.a. Parijs, Chartres, Nürnberg, Weimar, Landsberg, St. Albans, Birmingham, Genève, Dublin).
Ben van Oosten heeft vele ‘integralen' op cd gezet
Van zijn hand verscheen bovendien een omvangrijke biografie over Charles-Marie Widor.
Vanwege zijn grote verdiensten voor de Franse orgelcultuur werd Ben van Oosten driemaal onderscheiden door de Société Académique "Arts-Sciences-Lettres" te Parijs.
De Franse regering benoemde hem tot Chevalier (1998) en Officier (2011) dans l'Ordre des Arts et des Lettres.
Bij gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als internationaal concertorganist werd hij in 2010 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Sinds 1990 is Ben van Oosten organist van de Grote Kerk te Den Haag en aldaar artistiek leider van het jaarlijkse "Internationaal Orgelfestival Grote Kerk".
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.