Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Canto Ostinato

Canto Ostinato

Datum vrijdag 16 juni 2023
Aanvangstijd 20:30
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering (orgel)

Matthijs Koene (panfluit)

Beate Loonstra (harp)

Programma

In het jaar waarin componist Simeon ten Holt (1923 – 2012) 100 jaar zou zijn geworden, brengt Podium21 een bijzondere uitvoering van zijn meest bekende stuk: Canto Ostinato. Op vrijdag 16 juni 2023 zal dit werk klinken in de Kloosterkerk in Den Haag in een nog niet eerder vertoonde bezetting met orgel, panfluit en harp. Een gouden combinatie, waarin ieder instrument iets eigens toevoegt aan de uitvoering. Organist Geerten van de Wetering, panfluitist Matthijs Koene en harpiste Beate Loonstra staan garant voor een mooi, meeslepende zomeravond!

Het stuk Canto Ostinato is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker en een van de meest populaire Nederlandse composities. Doordat de componist veel vrijheid heeft gegeven aan de uitvoerenden, is elke uitvoering uniek. Eén ding staat vast: door de repeterende noten en het meditatieve karakter zal de luisteraar zich naarmate de uitvoering vordert meer en meer in een andere, tijdloze wereld begeven.

‘Een uitvoering van Canto Ostinato is meer een ritueel dan een concert,’ aldus Simeon ten Holt. Om dit rituele karakter extra te ervaren zijn er bij deze uitvoering naast gewone zitplaatsen een beperkt aantal zitzakplaatsen beschikbaar voor het publiek. Zo kunt u zich, liggend in een zitzak, laten onderdompelen in de klanken van Canto Ostinato en het op bijzondere wijze ondergaan!

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.