Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Zwijgende film & Orgel

Zwijgende film & Orgel

Datum donderdag 17 augustus 2023
Aanvangstijd 20:30
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering, orgel en zwijgende film

Programma

 

Een unieke zomerse filmavond met Charlie Chaplin’s meesterlijke film The Gold Rush, voorzien van live improvisaties door organist Geerten van de Wetering.

The Gold Rush uit 1925 vertelt het verhaal over de goudkoorts in Klondike, eind 19e eeuw: mensen op zoek naar geld, voedsel, geluk. De Little Tramp, Chaplins beroemde zwerverspersonage, is een van deze gelukzoekers. Op zijn tocht komt hij echter in een zware sneeuwstorm terecht. Hij zoekt onderdak in een klein verlaten huisje waar hij de crimineel Black Larson en de goedgezinde Big Jim treft. Verlaten van iedereen zijn ze gedwongen te eten wat er te eten valt. Als de storm is gaan liggen, vlucht de Little Tramp naar de stad waar, in groot contrast, de welvaart heerst.

Zoals in vrijwel elke Chaplin-film spelen ook in The Gold Rush actuele thema’s mee. In deze film met name thema’s tegen de achtergrond van de ‘roaring twenties’, die niet alleen enorme welvaartsgroei kenden, maar ook een andere kant van de medaille: armoede, honger, de zoektocht naar een betere toekomst, leven tussen hoop en wanhoop. 100 jaar later kunnen we concluderen dat deze thema’s nog onverminderd actueel zijn. Chaplin weet de thema’s op zijn karakteristieke en lichtvoetige wijze te verpakken in een meesterlijke film.

Met de live geïmproviseerde muziek door organist Geerten van de Wetering beleef je de film als nieuw!

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.