Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Nieuwjaars Lunchconcert

Nieuwjaars Lunchconcert

Datum woensdag 3 januari 2024
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering, orgel

GeertenvdWetering[6036].jpg

Programma

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Das alte Jahr vergangen ist (BWV 614)
Uit: Orgelbüchlein

Max Reger (1873 – 1916)
Introduktion und Passacaglia d-moll (1899)

Max Reger
Morgenglanz der Ewigkeit
Uit: Dreizehn Choralvorspiele (op. 79b)

Improvisatie

Alexandre Guilmant (1837 – 1911)
Final
Uit: Première Sonate (op. 42)

Meer informatie over de uitvoerenden

Geerten van de Wetering (1985) is organist van de Kloosterkerk. Als artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk is hij verantwoordelijk voor de pauzeconcertprogrammering. Met het nieuwe initiatief Podium21 initieert hij uitdagende en verrassende programma’s rond het orgel, zoals in combinatie met film, video-art, theater of dans, waarmee hij een breed publiek kennis laat maken met de veelzijdigheid van het orgel.

Improvisatie en hedendaagse muziek zijn een belangrijk onderdeel van zijn spel. In 2018 won Geerten het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem, eerder was hij finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). Hij speelde reeds tientallen premières, waaronder werken van Kate Moore, Leonard Evers, Klaas de Vries en Oene van Geel. CD’s waarop zijn spel te horen is werden in de pers enthousiast ontvangen. Geerten concerteert in binnen- en buitenland. Ook componeert hij, recent zijn enkele werken van hem uitgegeven.

Geerten studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie) en ontving tevens improvisatie-onderricht van Ansgar Wallenhorst.

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.