Datum | zaterdag 21 augustus 2010 |
Aanvangstijd | 19:30 |
Locatie | Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) |
Uitvoerenden | Ben van Oosten (Grote Kerk Den Haag) |
40 jaar Concert organist! (aansluitend receptie)
I.v.m. de receptie na het concert, die gegeven wordt i.v.m. het 40 jarig jubileum als concertorganist van Ben van oosten, is de aanvang van het concert vervroegd naar 19.30 uur.
Programma:
JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750)
Praeludium und Fuge in G BWV 541
Aria uit Cantate BWV 169
"Gott soll allein mein Herze haben" (orgelbewerking: André Isoir)
CÉSAR FRANCK (1822-1890)
Troisième Choral in a
MARCEL DUPRÉ (1886-1971)
Choral et Fugue, op. 57
Regina coeli, op. 64
LOUIS VIERNE (1870-1937)
Uit "24 Pièces de Fantaisie", 2e suite, op. 53:
- Toccata
- Clair de lune
Uit "Première Symphonie", op. 14:
- Final
Toegang: € 8,- / € 7,- (65+/CJP/Ooievaarspas/Vriendenpas Grote Kerk)
Toegangskaarten (incl. programmaboekje) zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de kerk, v.a. 1/2 uur voor de aanvang, op de avond van het concert.
Kerk open: 19.00 uur
Na afloop van het concert is er een receptie ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van Ben van oosten als concertorganist.
Ook is er de gebruikelijk gelegenheid tot napraten onder het genot van een glas wijn/vruchtensap of koffie. Er zijn dan ook CD's van de concertgever te koop.
Ben van Oosten werd in 1955 te Den Haag geboren. Hij studeerde orgel en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgens in Parijs.
Op 11-jarige leeftijd kreeg Ben van Oosten zijn eerste aanstelling als kerkorganist en vier jaar later (in 1970) debuteerde hij als concertorganist in zijn geboorteplaats. Sindsdien trad hij met groot succes op in de belangrijkste internationale orgelcentra, dikwijls bij speciale gelegenheden zoals orgelingebruiknemingen (o.a. in Parijs, Toulouse, Salzburg, Merseburg, New York), talrijke orgelfestivals en academies (o.a. Zomeracademie te Haarlem, McGill University Organ Academy te Montréal).
Zijn opzienbarende cd-opnamen van het Franse symfonische orgelrepertoire werden met verschillende internationale prijzen onderscheiden (o.a. Preis der deutschen Schallplattenkritik, Choc du Monde de la Musique, Diapason d'Or).
Van zijn hand verscheen bovendien de omvangrijke en veelgeprezen Widor-biografie Charles-Marie Widor - Vater der Orgelsymphonie (Verlag Peter Ewers, Paderborn), waarvan dit jaar eveneens een Amerikaanse editie verschijnt.
Vanwege zijn grote verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Ben van Oosten driemaal onderscheiden door de Société Académique "Arts-Sciences-Lettres" te Parijs.
In 1998 werd hij door de Franse regering benoemd tot Chevalier dans l'Ordre des Arts et des Lettres.
Ben van Oosten is als hoofdvakleraar orgel verbonden aan het Rotterdams Conservatorium. Tevens is hij een veelgevraagd jurylid bij de belangrijke internationale orgelconcoursen (o.a. Parijs, Chartres, Nürnberg, Landsberg, St. Albans, Birmingham, Genève, Dublin).
Sinds 1990 is Ben van Oosten organist van de Grote Kerk te Den Haag en aldaar artistiek leider van het jaarlijkse "Internationaal Orgelfestival".
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.