Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Escher & Bach

Escher & Bach

Datum zaterdag 10 februari 2024
Aanvangstijd 20:15
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Aus Greidanus, acteur

David Schoch & Jeroen Alexander Meijer, lichtkunst

Geerten van de Wetering, orgel

Programma

Na de succesvolle eerste editie van Escher & Bach afgelopen september organiseert Podium21 zaterdag 10 februari 2024 nog een tweede editie van Escher & Bach!

Escher & Bach is ontstaan in het kader van het Escherjaar 2023. Maurits Escher, de 125 jaar geleden geboren beroemde graficus, had een grote liefde voor muziek, in het bijzonder de (orgel)muziek van Johann Sebastian Bach. Escher & Bach is een multidisciplinaire voorstelling waarin het leven en werk van Escher en Bach op bijzondere wijze bij elkaar komen met muziek, lichtkunst en theater. Orgelwerken van Bach, uitgevoerd op het imposante orgel van de Kloosterkerk door organist Geerten van de Wetering, worden afgewisseld met theatrale bijdragen waarin acteur Aus Greidanus bruggen slaat tussen de muziek van Bach en het leven en werk van Escher. Het Haagse lichtkunstenaarsduo David Schoch & Jeroen Alexander Meijer vertoont nieuwe lichtkunstwerken bij de muziek van Bach waarin het publiek wordt meegenomen op een reis door herhaling, perspectief en schaduw, belangrijke elementen in het werk van Escher.

Meer info is te vinden op de website van Podium21, of ga direct naar de kaartverkoop.

Dit concert vindt plaats tijdens lichtfestival The Hague Highlights.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.