Elandstraatkerk, Elandstraat (HOK) Zaterdagmiddagconcert

Zaterdagmiddagconcert

Datum zaterdag 3 augustus 2024
Aanvangstijd 15:00
Locatie Elandstraatkerk, Elandstraat (HOK)
Uitvoerenden

Colin Mark Andrews, USA

Programma

Muziek van o.a. Olivier Messiaen

Meer informatie over de uitvoerenden

Sinds zijn debuut op achttienjarige leeftijd wordt Colin Andrews erkend als een muzikant met een grote veelzijdigheid, kracht en kunstenaarschap. Andrews, geboren in Bristol, Engeland, studeerde aanvankelijk orgel bij Garth Benson van de St. Mary Redcliffe Church. Op zijn zestiende ging hij naar de Londense Royal Academy of Music voor vier jaar orgel- en pianostudie onder de hoofdprofessoren Douglas Hawkridge en Margaret McDonald. Later verhuisde hij naar Genève, Zwitserland, waar hij een leerling was van professor Lionel Rogg. Na zijn terugkeer naar Groot-Brittannië studeerde hij twee jaar privé bij Dame Gillian Weir.

Colin Andrews heeft vele prijzen ontvangen; met name was hij prijswinnaar bij de Dublin International Organ Competitions in Ierland in 1980 en 1982, en in 1993 kende de Royal Academy of Music, Londen, hem een Associateship toe als erkenning voor zijn vooraanstaande carrière als uitvoerend musicus.

Naast zijn recitals is Colin Andrews een actief docent en docent, en heeft hij presentaties gegeven op onder meer de Franz Liszt Academie, Boedapest; Taiwan Theologisch College; Pijporgel ontmoeting, Pittsburgh; Oundle Summer School voor jonge organisten, Oundle, VK; Emory Universiteit; en op de AGO Nationale Conventie van 1998. Hij heeft twintig uitzendingen opgenomen voor de BBC en is verschenen op lokale en nationale televisie en radio in Rusland, Polen, Groot-Brittannië, Japan en Nieuw-Zeeland. Commerciële compact discs zijn verkrijgbaar op de labels Priory en Zig Zag.

Praktische informatie

Toegang 10 euro

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.