Elandstraatkerk, Elandstraat (HOK) Zaterdagmiddagconcert

Zaterdagmiddagconcert

Datum zaterdag 9 november 2024
Aanvangstijd 15:00
Locatie Elandstraatkerk, Elandstraat (HOK)
Uitvoerenden

Jonathan Scott, UK

Programma

nadere berichgeving volgt

Meer informatie over de uitvoerenden

Jonathan Scott geniet een enorm gevarieerde internationale carrière als organist en pianist, en staat over de hele wereld bekend om zijn virtuoze arrangementen van grote orkestmuziek voor het pijporgel. Als Associate Artist van The Bridgewater Hall, Manchester, geeft Jonathan een reeks orgelrecitals tijdens de lunch die een groot publiek trekken. Samen met zijn broer Tom zijn zijn prestatievideo's op het Scott Brother Duo YouTube-kanaal meer dan 70 miljoen keer bekeken, waardoor ze tot de meest bekeken ter wereld behoren.

Optredens omvatten solo- en concertoptredens in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland (Berlijnse Staatsopera, Musica Bayreuth, European Harmonium Festival, Kultur Palast Dresden), Frankrijk (Orgelfestival van Toulouse, kathedraal van Evreux), Estland (Bachfest Tallinn), Hongarije (MUPA Boedapest), Noorwegen (Concertzaal van Stavanger), Finland (PORI Orgelfestival), Polen (Krakau, Warschau, Lichen Basilica), Zwitserland (Fribourg International Organ Festival, KKL Lucerne Concert Hall), België (Salle Philharmonique Liege, BOZAR Brussel ), Letland (Orgelfestival van Liepaja), Zweden (concertzaal van Stockholm), Nederland (Orgelpark van Amsterdam, orgelfestival van Alkmaar), Spanje (basiliek van Montserrat, concertzaal van Madrid, barokfestival van Madrid, kathedraal van San Sebastian) Taiwan (nationale concertzaal van Taipei, Kaohsiung Centrum voor de Kunsten), Zuid-Korea (Lotte Concert Hall, Seoul) en Singapore (Esplanade Concert Hall, Victoria Concert Hall).

Andere recente concerthoogtepunten zijn onder meer een reeks concertoptredens met het National Chinese Orchestra of Taiwan en het Hong Kong Chinese Orchestra, de heropening van orgelconcerten op de orgels van Marienkirche Kevelaer en All Saint's Church, Warschau, en een solo-avondorgelconcert van de Royal Albert Hall, Londen voor de BBC Proms. Jonathan gaf de wereldpremière van het nieuwe orgelconcert '6000 Pipes!' van Sir Karl Jenkins voor Hull UK City of Culture en toerde met dit werk, inclusief een speciaal gala-optreden in de Royal Albert Hall, Londen, met het Royal Philharmonic Orchestra onder leiding van de componist.

Jonathan heeft ook een druk internationaal concertschema met zijn broer, pianist Tom Scott, die optreedt als Scott Brothers Duo. Scott Brothers Duo zijn de winnaars van de ECHO-wedstrijd (European Cities of Historical Organs) om een voorstelling te creëren die het pijporgel introduceert bij een jong publiek. Hun project combineert animatie en orgelmuziek en zal worden uitgevoerd op grote festivals in heel Europa. In 2023 werden ze door het Royal Canadian College of Organists (Launchpad Series) uitgenodigd om in Montreal, Canada een speciale online presentatie over hun carrière te filmen.

Jonathan, geboren in Manchester, studeerde piano en orgel aan Chetham's School of Music en vervolgde zijn studie in Groot-Brittannië, de VS en Nederland. Hij won de Worshipful Company of Musicians WT Best Scholarship en gouden medaille, en is Freeman van The City of London.

Praktische informatie

Toegang 10 euro

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.