Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchpauzeconcert

Lunchpauzeconcert

Datum woensdag 17 juli 2024
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Jamie de Goei ('s Hertogenbosch)

Programma

Dietrich Buxtehude (1637-1707)
Praeludium D-Dur (BuxWV 139)

Ernst Pepping (1901-1981)
Herzliebster Jesu

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Passacaglia (HWV 431)

Ernst Pepping (1901-1981)
-Nun freut euch lieben Christen gmein
-Sollt ich meinen Gott nicht singen

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Praeludium und Fuge C-Dur (BWV 545)

Meer informatie over de uitvoerenden

Jamie de Goei (1976) ontving achtereenvolgens orgellessen van Jan van Leeuwen en Jacques van den Dool. Laatstgenoemde bereidde hem voor op het conservatorium.
Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, faculteit Muziek, studeerde Jamie orgel. Hij behaalde achtereenvolgens de diploma's Eerste Fase Muziek en Tweede Fase Orgel (voorheen resp. DM en UM, tegenwoordig bachelor en master). Daarnaast behaalde hij het diploma Kerkmuziek. Zijn docenten waren Reitze Smits en Bernard Winsemius. Aan hetzelfde instituut studeerde Jamie enkele jaren Koordirectie bij Krijn Koetsveld.

Nog tijdens zijn studie volgde Jamie masterclasses bij Charles de Wolff (het spelen van grote orgelwerken op Nederlandse orgels) en daarnaast in het orgeloeuvre van O. Messiaen. Deze laatste masterclasses werden gegeven door Olivier Latry en Hans-Ola Ericson aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique en de Notre-Dame, beide te Parijs. In 2019 verdiepte Jamie zich in improvisatie door het volgen van een masterclass bij Thierry Escaich. Eveneens behaalde hij nog tijdens zijn studie de eerste prijs bij het Internationaal Orgelconcours voor Orgelstudenten te Leiden, categorie Romantiek (1998).

Jamie geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland. Ook op de radio is hij meerdere te beluisteren geweest in orgelprogramma's van de NCRV en Musica Religiosa. Van zijn orgelspel verschenen enkele cd's waarop hij de orgels van de Grote Kerk te Gorinchem, Vianen en 's-Hertogenbosch bespeelt.
In het dagelijks leven is Jamie werkzaam als solist, begeleider van koren en instrumentalisten, kerkmusicus en heeft hij een lespraktijk voor orgellessen.

Van 1 september 2003 t/m 31 mei 2012 was hij cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Per 1 juni 2012 is Jamie benoemd als organist van de Grote Kerk te 's-Hertogenbosch. Hij is in die hoedanigheid de vaste bespeler van het Bätzorgel uit 1831 en sinds 31 mei 2014 het Strümphler-kabinetorgel uit ca. 1780.

Praktische informatie

Toegang vrij (collecte na afloop warm aanbevolen)

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.