Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Orgelconcert Bert den Hertog

Orgelconcert Bert den Hertog

Datum zaterdag 17 juli 2010
Aanvangstijd 12:45
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Bert den Hertog (orgel)

Meer informatie over de uitvoerenden

Bert den Hertog werd in 1978 in Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium, aanvankelijk in de vooropleiding, vanaf 1999 in de vakopleiding. In 2003 behaalde hij de titel Bachelor of Music na een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk en werd hij toegelaten tot de tweede fase (voorheen Uitvoerend Musicus). Daar specialiseerde hij zich verder bij Bernard Winsemius in oude muziek, bij Ben van Oosten in romantische en eigentijdse literatuur en in werken van Messiaen bij Willem Tanke. Dit gedeelte sloot hij in 2005 af met de waardering 'zeer goed' met een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk, waar hij met groot symfonieorkest, bestaande uit studenten van het Rotterdams Conservatorium o.l.v. Henk Guittart, de Symfonie in G klein op. 25 voor orgel en orkest van Marcel Dupré uitvoerde. Van 2000-2010 was Bert hoofdorganist van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid, vanaf 2004 ook van de Oranjekerk in Rotterdam-Hillegersberg. Vanaf 1 januari 2010 is Bert organist van de Dorpskerk in Woubrugge waar hij het historische Mittherreither-orgel uit 1794 bespeelt. Al tijdens zijn studie speelde hij zeer regelmatig soloconcerten en concerten met solisten. Zo voerde Bert samen met Gerben Mourik van 2000-2002 het complete orgelwerk van J.S. Bach uit in ruim 30 concerten. Ook maakte hij deel uit van het ensemble van het Rotterdams Conservatorium 'Gruppo Montebello' o.l.v. Henk Guittart, waar hij de harmoniumpartij voor zijn rekening nam in de Nederlandse premiere van Mahler's 4de Symfonie bewerkt voor kamermuziekensemble van E. Stein, o.a. gespeeld in de Rotterdamse Doelen en Vredenburg, Utrecht. In datzelfde ensemble speelde hij ook de harmoniumpartij in Bruckner's 7e symfonie in bewerking voor kamermuziekensemble. Vanaf de zomer 2004 speelt hij regelmatig solistische avondconcerten, o.a. Gouda (St. Janskerk), Delft (Oude Kerk), Brielle (Dom), Zutphen (St. Walburgiskerk), Nijmegen (St Stevenskerk), Aalten (Grote Kerk), Doesburg (Martinikerk), Rotterdam (St. Laurenskerk, Hoflaankerk). In 2008 speelde hij zijn eerste buitenlandse concert op het orgelfestival in Czestochowa (Polen). Tevens voerde hij in de 'Nacht van Messiaen' diens gehele, ruim 2 uur durende, orgelcyclus Livre du Saint Sacrement (1984) uit.
Sinds september 2007 is Bert verbonden als piano- en sinds 2008 ook als orgeldocent aan de Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp.
Ook deed Bert regelmatig mee met orgelconcoursen. Hij behaalde verschillende prijzen:

1ste prijs op het 9de Leids Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Nederland en Belgie in de categorie Romantiek (2002);
1ste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten te Brielle (2003);
Winnaar competitieconcerten met publieksjury Walburgiskerk Zuphen (2003);
Gedeelde 2de prijs (er werd geen 1ste uitgereikt) op het 10de Leids Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Nederland, België en Duitsland in de Vrije Categorie (2004).

Inmiddels is Bert's spel op een zevental in de landelijke pers unaniem zeer lovend besproken CD's te beluisteren.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.