Waalse Kerk, Noordeinde Lunchconcert RoCa Duo (fluit en harp)

Lunchconcert RoCa Duo (fluit en harp)

Datum woensdag 23 maart 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Waalse Kerk, Noordeinde
Uitvoerenden

RoCa Duo (fluit en harp)

Programma

I. Albeniz (1860-1909)
Uit: Suite Espagnol Op.47 (uit. 1886),
• Granada

A. Bax (1883-1953 )
Uit: Sonata for flute and harp (1928)
• Deel 1

J.S. Bach (1685-1750)
Sonate in C-dur BWV 1033
• Delen 1 en 3

A. Piazzolla (1921-1992)
Uit: Histoire du Tango (1986)
• Bordel 1900
• Café 1930

Meer informatie over de uitvoerenden

Rozemarijn van Egeren en Carlijn Claas leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens hun opleiding maakten zij geregeld kamermuziek met verschillende ensembles, waaruit een (muzikale) vriendschap is voortgevloeid. Rozemarijn en Carlijn besloten daarop verder te gaan als duo, en zo is in het voorjaar van 2010 het RoCa-duo ontstaan.

Carlijn Claas (1986) kreeg haar eerste harplessen op zevenjarige leeftijd. In september 2004 begon zij haar studie harp bij Ernestine Stoop aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als bijvak naast haar bacheloropleiding orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden. In 2007 heeft zij haar bijvakstudie omgezet naar een echte voltijd studie harp. Carlijn speelt als harpiste met diverse orkesten. Zo speelde zij onder andere mee met het Limburg Symfonie Orkest en het Nederlands Studenten Kamer Orkest. Carlijn volgde masterclasses bij o.a. Edward Witsenburg, Isabelle Perrin, Sivan Magen en Catrin Finch.

Rozemarijn van Egeren (1987) kreeg haar eerste dwarsfluitlessen op zevenjarige leeftijd van Machteld Caryevschi. In 2003 kreeg zij les aan de jong talent klas van het Koninklijk Conservatorium. Momenteel studeert zij bij Jeroen Bron. In 2000 en 2001 heeft Rozemarijn meegedaan met het Nationale Fluitconcours, hier behaalde zij respectievelijk de eerste en tweede plaats. In 2006 trad Rozemarijn als soliste op in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam in de serie Jong Talent. In 2007 behaalde zij op het Prinses Christina Concours een aanmoedigingsprijs en een ensembleaanmoedigingsprijs.
Verder speelde Rozemarijn als fluitiste in het Noord-Hollands Jeugdorkest, het Atheneum Kamerorkest en het studentenorkest J. Pzn Sweelinck. Masterclasses volgde zij bij o.a. William Bennett, Emily Beynon en Wil Offermans. In de zomer van 2010 was zij een van de deelnemers van de Nederlandse Fluitacademie in de categorie Young International Professionals.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.