Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert

Lunchconcert

Datum woensdag 30 maart 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Collegium Musicum: Inês d'Avena (blokfluit), Peter Tabori (hobo), Sara DeCorso (viool), Rebecca Rosen (cello), Claudio Ribeiro (klavecimbel)

Programma

Werken van Marini, Westhoff, Händel en Telemann.

Meer informatie over de uitvoerenden

Collegium Musicum Den Haag werd in 2006 opgericht door jonge en talentvolle musici, onder leiding van de Braziliaans-Italiaanse klavecinist Claudio Ribeiro. Deze internationaal samengestelde groep staat bekend om zijn vitaliteit en dynamiek, en ook om zijn professionaliteit en ervaring met de historisch gewortelde uitvoering van Oude Muziek. Het concert op het Festival Oude Muziek in Utrecht in 2006 trok de aandacht van Bernhard Trebuch, die de groep uitnodigde een CD op te nemen onder zijn label, ORF Edition Alte Musik.

De eerste CD, 'L'Europe Réunie', werd gelanceerd in oktober 2007 en kon rekenen op enthousiaste recensies in Fanfare, Tijdschrift Oude Muziek en Pizzicato. De tweede opname met werken van Händel wordt dit jaar gelanceerd.

CMDH was de laatste jaren zeer actief in Oostenrijk (Brunnenthaler Konzertsommer, Italia Mia Wenen en de Internationale Barocktage - Stift Melk), België (Mafestival - Brugge) en Nederland (Anton Philipszaal, Ridderzaal, Zorgvlietkerk en Paleiskerk), en met live optredens op ORF (Oostenrijkse omroep), Radio West en Radio 4 - AVRO (Spiegelzaal van het Concertgebouw). Ook noemenswaardig was de Stadstournee, met kleine concerten in de haagse wijken en een schitterend slotconcert in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.