Kloosterkerk Lunchconcert Inês d'Avena (blokfluit), Isabel Favilla (blokfluit en dulciaan) en Claudio Ribeiro (orgel)

Lunchconcert Inês d'Avena (blokfluit), Isabel Favilla (blokfluit en dulciaan) en Claudio Ribeiro (orgel)

Datum woensdag 4 mei 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk
Uitvoerenden

Inês d'Avena (blokfluit), Isabel Favilla (blokfluit en dulciaan) en Claudio Ribeiro (orgel)

Programma

Giovanni Battista Riccio (1570-1630)
Canzon La Grimaneta (1620/1)
(for ‘flautin e fagotto' and continuo)

Girolamo Frescobaldi (1583-1643)
Canzona detta la Franciotta (1628)
(for ‘due canto e basso')

Cipriano di Rore (1516-1565)
Ancor che col partire
(diminutions by Bassano)

Giovanni Battista Riccio
Canzon (1612)
(for ‘flautino e basso')

Girolamo Frescobaldi
from "Toccate d'Intavolatura di cimbalo et organo" (1637):
- Corrente IV
- Balletto
- Passacagli

Marco Uccellini (ca.1603-1680)
Aria sopra la Bergamasca

Meer informatie over de uitvoerenden

'Lotus', bestaande uit Inês d'Avena, Claudio Ribeiro en Isabel Favilla, werd opgericht in Den Haag in 2004, de leden van LOTUS werken al samen sinds 2001 toen zij nog studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hun repertoire bestaat uit stukken uit de 17e en 18e eeuw oorspronkelijk geschreven voor blokfluit en klavecimbel of continuo en, indien geschikt en historisch verantwoord is, van werken uit die periode die oorspronkelijk transcripties geschreven voor andere instrumenten. De historische uitvoeringspraktijk en een levendige vertolking van de muziek is het uitgangspunt van hun muziek.

Inês d'Avena werd in 1983 geboren in Rio de Janeiro en ontving al op vierjarige leeftijd haar eerste muziekonderwijs van Luiz Carlos Csekö. Een jaar later volgde blokfluitles bij Pereira. Studeerde aan 'Schola Cantorum Basiliensis' en de 'Civica Scuola di Milano'. Ook studeerde zij piano van 1991 tot 1994 bij Elza Usurpator Schachter. Op haar veertiende jaar begon zij deel te nemen aan festivals voor oude muziek, zowel in haar geboorteland Brazilië als in het buitenland. Vanaf 2001 ontving zij les in tal van Europese conservatoria, waaronder de Civica Scuola di Milano, Rotterdams Conservatorium, Schola Cantorum Basiliensis. In 2001 begon zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar zij in mei 2005 haar Bachelor diploma ontving bij Reine-Marie Verhagen en het lerarendiploma Muziekpedagogiek.In 2007 behaalde zij het Master diploma bij Peter van Heyghen en Sebastien Marq. Sinds sept. 2010 is zij bezig met een promotiestudie aan de Leidse Universiteit (in samenwerking met het Orpheus Instituut van Gent)
Zij trad in 2003 op met de Nationale Reisopera, in 2004 bij het Holland Festival voor Oude Muziek te Utrecht en in 2005 als solist bij het openingsconcert in de Anton Philipzaal (in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium), het 'Collegium Musicum' Den Haag en het 'Amsterdam Baroque Orchestra' onder Ton Koopman.

Claudio Ribeiro werd geboren in Sao Paulo en begon zijn muzikale studies piano in 1983. In 1994 ging hij naar de State University van Campinas (Unicamp), waar hij, bij Edmundo Hora, zijn Bachelor diploma behaalde met als hoofdvak klavecimbel. Hij nam deel aan vele festivals in Brazilië, studeerde compositie, piano orgel en klavecimbel en barokviool in Portugal en Frankrijk. Hij volgde masterclasses met Olivier Baumont, Nicolau de Figueiredo, Rudi van Straten en Cristophe Rousset en cursussen barokmuziek bij Homero de Magalhães Filho en Manfred Kraemer. In 1999 won hij de D-4590 award op de IX Rotary Concurrentie van de instrumentale muziek voor jongeren. Claudio heeft gewerkt met diverse ensembles voor oude muziek in Zuid-Amerika en Europa. Hij werkt momenteel met de ensembles "Companhia de Música" in Brazilië en het Orkest van het "Collegium Musicum" Den Haag en "LOTUS" in Europa, evenals als begeleider bij het Internationaal Festival Oude Muziek van Juiz de Fora (Brazilië). In juni 2006 ronde hij zijn Master studie af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als leerling van Jacques Ogg.

Isabel Favilla behaalde in 2007 bij Bart Coen haar Master diploma 'cum laude' bij het Koninklijk Conservatorium van Brussel en vervolgde haar studie barok bazuin en dulciaan bij Donna Agrell en Wouter Verschuren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Zij trad op bij diverse ensembles in Brazilië en Nederland

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.