Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Frank Heye (orgel)

Lunchconcert Frank Heye (orgel)

Datum woensdag 17 augustus 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Frank Heye (orgel), Gent

Meer informatie over de uitvoerenden

Frank Heye (1964) behaalde de regeringsmedaille voor orgel in de klas van Edward de Geest.
Studeerde verder aan het Koninklijk muziekconservatorium te Gent waar hij het Hoger Diploma orgel behaalde bij Dirk Verschraegen en het diploma muziektheoretische vakken, nieuwe structuur. Hij is laureaat van de Omer van Puyveldewestrijd en volgde meestercursussen bij J. Huys, E. Kooiman, T. Koopman en G. Bovet.

Zijn aandacht gaat naar het vertolken van hedendaagse muziek, met aandacht voor Vlaamse composities. Zo verzorgde hij o.m. diverse creaties van werk van van Cl. Coppens, D. Van der Harst, W. Heynen, W Snellings, D. Blokeel, L. Goethals, V. d'Hondt, M.G. Brégent, T. Svoboda, M. Verstuyft, J. Fontyn (creatie van 'enluminures' te St. Petersburg), W. Ceuleers (creatie 1e symfonie in St. Stefanus Gent) e.a. Op zijn repertorium staat divers Vlaams symfonisch werk, werken in expressionistische- en neobarokke stijl.

Hij is titularis van het orgel van Destelbergen dat in 1994 werd gerestaureerd en waarvan hij de artistieke directie leidde. In 1996 richtte hij er een 'orgelcomité' op waarbij hij streeft naar een vernieuwende aanpak door het orgel als kamermuziekinstrument te laten fungeren in diverse formaties en met zin voor actuele muziek. Tevens is hij artistiek medebeheerder van de orgelconcerten in de de St. Machariuskerk te Laarne en de zomercyclus in de St. Baafskathedraal te Gent georganiseerd door het 'Gents Orgelcentrum'.
In 1996 nam hij in Destelbergen een CD op met onder meer werk van Vlaamse componisten en in 2006 realiseerde hij een CD-opname met werk van Gentse componisten op Gentse orgels.
Ontving in 2003 de 'médaille d'argent' dans l'association accadémique ' Arts, sciences et lettres' te Parijs voor zijn artistieke verdiensten.

Als leraar is hij verbonden aan de Muziekacademie 'Gabriël Verschraegen' te Gent en de academie van Oudenaarde waar hij een uitgebreide lespraktijk heeft.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.