Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Ensemble Camerata

Lunchconcert Ensemble Camerata

Datum woensdag 7 september 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Ensemble Camerata Delft

Programma

Henry Purcell (1659-1695)
Sweeter than roses

Nicholas Lanier (1588-1666)
- Weep no more my wearied eyes
- Neither sighs, nor tears, nor mourning


Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Solo in g uit ‘Tafelmusik' TWV 41:g6
Largo - Presto - Tempo giusto - Andante - Allegro

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
uit Cantate BWV 202 ‘Weichet nur, betrübte Schatten'
- Recitativo Die Welt wird wieder neu
- Aria Phoebus eilt mit schnellen Pferden
- Recitativo Drum sucht auch Amor sein Vergnügen
- Recitativo Und dieses ist das Glücke
- Aria Sich üben im Lieben, in Scherzen sich herzen -Recitativo So sei das Band der keuschen Liebe
- Aria (Gavotte) Sehet in Zufriedenheit

Meer informatie over de uitvoerenden

Leonore Engelbrecht (sopraan); Douwe van der Meulen (hobo); Lotte Beukman (cello); Elly van Munster (theorbe)

Leonore Engelbrecht studeerde solozang bij Sylvia Schlüter, Hieke Meppelink en Maarten Koningsberger aan het Rotterdams Conservatorium. Zij volgde masterclasses bij o.a. Carolyn Watkinson, Margreet Honig en Sheila Barnes.Leonore was lange tijd verbonden aan de Laurens Cantorij te Rotterdam, waar ze nog regelmatig als solist te horen is. Met diverse andere koren en ensembles verzorgde zij radio- en cd-opnames.Ze treedt zij op als oratorium- en liedzangeres. Haar repertoire omvat werken uit de 17e tot en met de 21e eeuw. Momenteel wordt Leonore in Engeland gecoacht door Sheila Barnes en in Nederland door Mariëtte Nollen.

Douwe van der Meulen studeerde bij Pauline Oostenrijk aan het Conservatorium van Amsterdam. Tevens volgde hij lessen bij Jan Spronk, Han de Vries en Alfredo Bernardini. Aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht studeerde hij bij Ernest Rombout. Daarnaast heeft hij lessen gevolgd bij barokhobospecialist Frank de Bruine. Douwe heeft als solo-hoboïst geremplaçeerd bij het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Hij is 1e hoboïst van het Laurens Bachorkest te Rotterdam en treedt regelmatig op met het RBO Sinfonia. Douwe is lid van het Wervelwind Ensemble dat onder andere concerteerde in het Amsterdamse Concertgebouw en op festivals als de Gelderse Muziekzomer, het Kameropera-festival te Zwolle en het YO-operafestival in Utrecht. Daarnaast is Douwe als hobodocent verbonden aan de muziekscholen van Alphen aan den Rijn en Zoetermeer en heeft hij een privélespraktijk.

Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar. Vervolgens haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht, keerde terug naar de muziek en behaalde in 1994 het Staatsexamen luit. Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles. Zij speelde in een groot aantal barokopera's in Nederland en Frankrijk. Met de blokfluitiste Alice Gort-Switynk vormt zij ensemble Rossignol, met de mezzosopraan Margot Kalse Duo Seraphim, met de sopraan Hilde Van Ruymbeke Duo Rosemont. Ook maakt ze deel uit van ensemble Fortuna dat zich toelegt op 14e eeuws Middeleeuws repertoire. Met de sopraan Sinje Kiel won zij in juni 2002 de eerste prijs en publieksprijs bij het concours voor Oude-muziek ensembles in Berlijn, Alte Musik-Treff Berlin.

Lotte Beukman studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Godfried Hoogeveen en Dmitri Ferschtman. Naast haar werk als cellodocent, optredens als soliste bij amateurorkesten en solo-recitals concentreert zij zich momenteel voornamelijk op kamermuziek in diverse bezettingen. Ze is actief als continuospeelster, zowel op ‘moderne' als op barokcello, o.a. bij het Residentie Bach Orkest en in het door haar opgerichte ensemble Camerata Delft, dat zich concentreert op oude muziek in kleine bezetting.

Camerata Delft is een flexibel en dynamisch kamermuziekensemble, dat zich toelegt op persoonlijke en fantasievolle uitvoeringen van 17e en 18e eeuwse muziek, op sfeervolle locaties, in diverse bezettingen. De musici, allen werkzaam op verschillende terreinen binnen de klassieke muziek, vinden elkaar in hun passie voor barokmuziek.

Camerata Delft heeft een groeiende band met de stad die het ensemble haar naam geeft. Ieder programma wordt minimaal een keer in Delft uitgevoerd. Ook speelt het ensemble ieder jaar rond Koninginnedag op het stadhuis voor de genodigden van de Burgemeester van Delft, die Camerata onlangs als 'een icoon voor de stad' betitelde.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.