Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Middagconcert Jan Hage (orgel)

Middagconcert Jan Hage (orgel)

Datum zaterdag 18 juni 2011
Aanvangstijd 16:00
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Jan Hage (Den Haag)

Programma

Presentatieconcert CD orgelwerken Jéhan Alain (1911-1940)

Jean Langlais (1907-1991)uit Neuf Pièces op. 40
-Chant Heroique (1942/43)

Jéhan Alain (1911-1940)
-2e Fantaisie op. 117 (1936)
-Le jardin suspendu op. 71 (1934)
-Litanies op. 119 (1937)

Maurice Duruflé (1902-1986)
Prélude et Fugue sur le nom d'Alain op. 7 (1942)

Jéhan Alain
Trois Danses op. 120a (1940)
-Joies
-Deuils
-Luttes

Honderd jaar geleden werd de Franse componist Jéhan Alain geboren. In zijn korte leven (hij stierf in 1940) heeft hij o.a. een klein, maar indrukwekkend oeuvre voor orgel nagelaten.
Van deze composities is zeer recent een integrale uitvoering opgenomen met Jan Hage aan het Beuchet - Debierre orgel in de Cathédrale Saint - Pierre in Angoulème (Frankrijk).

De presentatie van deze nieuwe (3) cd vindt plaats bij een orgelconcert te geven door Jan Hage.

Meer informatie over de uitvoerenden

Jan Hage (geb. 1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix 'à l'unanimité du jury'. Hij won eerste prijzen tijdens concoursen te Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers. In 2006 ontving hij de médaille d'argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Jan Hage geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Tevens is hij actief als continuo-speler en begeleider van solisten en koren. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tevens werkte hij mee aan het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble 2002 en de najaarsmodeshow 2001 van Victor en Rolf in Parijs.
Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles zoals een Hooglied-cyclus voor zang en instrumenten, 'Elis' voor zang, blokfluit en klavecimbel, 'Mis' voor sopraan en orgel, 'Walsjes' , 'Psalmen' en 'Suske en Wiske-suite' voor orgel.
Hij werd in 1995 benoemd als organist van de Kloosterkerk in Den Haag.

Per 1 juli 2011 is Jan Hage benoemd tot vaste organist van de Domkerk te Utrecht.
Op 29 mei is, tijdens een dienst in de Kloosterkerk, officieel afscheid van hem genomen.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.