Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Paul Eggen (viool)

Lunchconcert Paul Eggen (viool)

Datum woensdag 21 december 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Paul Eggen (viool)

Programma

Johann Georg Pisendel (1687-1755)
Adagio

Heinrich Ignaz Franz Biber (1644-1704)
Passacaglia (ca. 1681)

Giorgio Ferrari (1925-2010)
Improvvisazioni (1972)
- Preludio: Lentamente, con libertà
- Ricercare: Allegro marcato - Fantasia: Adagio
- Capriccio: Presto, con libertà
- Postludio: Adagio

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Violist Paul Eggen behaalde zijn solodiploma (U.M.) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde tal van meestercursussen, waaronder bij Max Rostal. Zijn belangrijkste leraren waren Isidor Lateiner en Tibor Berkovits. Kamermuzieklessen volgde hij bij o.a. leden van het Lasalle Kwartet, het Takács Kwartet, het Juilliard Kwartet, het Kolish Kwartet en het Amadeus Kwartet.

Paul Eggen behaalde verschillende prijzen, met name in het FriulAdria Concours (Venetië), in het internationale kamermuziekconcours in Calabrië (eerste prijs) en hij verwierf er de eerste prijs voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek (eveneens in Italië).

Paul Eggen gaf vele concerten en hij speelde op verschillende internationale festivals. In Nederland trad hij onder meer op in het Amsterdamse Concertgebouw, de Rotterdamse Doelen en het Utrechtse Vredenburg. Voorts werkte hij mee aan CD-, film-, televisie- en radio-opnames, waaronder voor de NDR (Duitsland) en de RAI (Italië). De viool die hij bespeelt, is gemaakt door Antonio Capela.

In zijn uitvoeringen bouwt Paul Eggen voort op lange lijnen van belangrijke klassieke tradities. Zijn interpretaties zijn in de eerste plaats het resultaat van het zoeken naar het wezen, het karakter, de eigenheid en de expressieve en artistieke inhoud van betreffende composities.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.