Waalse Kerk, Noordeinde Jubileumconcert Henk Kooiker

Jubileumconcert Henk Kooiker

Datum zondag 5 juni 2011
Aanvangstijd 15:00
Locatie Waalse Kerk, Noordeinde
Uitvoerenden

Henk Kooiker (orgel)

Programma

Op zondag 5 juni 2011 om 15.00 uur zal ir Henk Kooiker een orgelconcert geven op het Cavaillé-Coll orgel in de Waalse Kerk aan het Noordeinde 25 in Den Haag.
Dit ter gelegenheid van het feit dat hij 40 jaar organist van deze kerk en van de kerkelijke gemeente daarin is.

De kerkenraad nodigt iedereen hartelijk uit voor het bijwonen van dit feestelijke concert dat ongeveer een uur zal duren.
Henk Kooiker zal werken ten gehore brengen van Andew Lloyd -Webber (*1948),  Johann Sebastian Bach (1685-1750), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847), Charles Marie Widor (1844-1937), Charles Villiers Stanford (1852-1924), Walther Kraft, Lèon Boèllmann (1862-1897) en van zichzelf.

Ondanks dat dit geen activiteit is binnen het kader van het Haags Orgel Kontakt (HOK), meent het HOK dat het toch goed is aandacht aan dit jubileumconcert te schenken. Mede in verband met de wederzijdse contacten en de gasvrijheid die het HOK in de Waalse Kerk mocht ervaren en de medewerking daarin van haar organist Henk Kooiker.

Namens het HOK zijn er dan ook de hartelijke gelukwensen aan het adres van de heer Kooiker en de Waalse Hervormde Gemeente te Den Haag.

Meer informatie over de uitvoerenden

Hendrik (Henk) Kooiker (1948) ontving op jeugdige leeftijd orgelonderricht van zijn vader. Later volgden cursussen interpretatie bij Michel Chapuis en improvisatie en contrapunt bij Koos Bons en Walter Kraft. Na het behalen van de ingenieurstitel aan de Universiteit van Delft in de richtingen akoestiek en transmissie van informatie bekleedde hij verschillende managementfuncties in het bedrijfsleven.

Hij is professioneel werkzaam als orgelbouwkundig en akoestisch adviseur bij nieuwbouw en restauratie van pijporgels en kerken. Hij was als zodanig adviseur en ontwerper bij onder meer de restauratie van de orgels in het Concertgebouw te Amsterdam, de Philharmonie te Haarlem, de Noorderkerk te Amsterdam en de Maranathakerk te Alphen a/d Rijn.
Ook ontwierp hij onder meer de geluids- en audio-visuele installaties voor de plenaire zaal van de Tweede Kamer en de zalen van het Lockerbieproces, de Hakkelaarsbunker en het International Criminal Court.

Henk Kooiker is sinds 1971 organist van de Waalse Kerk te Den Haag en beheerder van het waardevolle Cavaillé-Coll orgel aldaar. Hij ontving in 1995 de zilveren medaille van de Société Académique "Arts, Sciences, Lettres" te Parijs, voor zijn verdienste voor de Franse orgelcultuur.
Ook is hij medeoprichter van de Vereniging Nederlands Platform voor Orgelkunst en cultuur (VNPO), bestuurslid van het Nationaal Instituut voor de Orgelkunst (NIVO). Bestuurslid en medeoprichter van het College van Orgeladviseurs in Nederland (CvON), de erkende adviseurs die voor de Rijksdienst voor de Monumentenzorg (RDMZ) werken. Lid van de Audio Engineering Society (AES), de Scottisch Historical Organ Trust (SHOT) en het British Institute for Organ Studies (BIOS).

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.