Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Geerten van de Wetering (orgel)

Lunchconcert Geerten van de Wetering (orgel)

Datum woensdag 1 augustus 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering (orgel)

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fantasia et fuga in c-moll (BWV 537)

Albert de Klerk (1917-1998)
Dialoog
Uit: Tien orgelwerken

Anthonie van Noordt (ca. 1619-1675)
Psalm 116
Uit: Tabulatuurboeck van Psalmen en Fantasyen

Johann Sebastian Bach
Trio in d-moll (BWV 583)

Marius Monnikendam (1896-1977)
Toccata

zie ook:
http://www.kunstcentrum-kloosterkerk.nl/?page=concert&id=250

Info over de Kloosterkerk

Meer informatie over de uitvoerenden

Geerten van de Wetering (1985) studeerde in 2011 af voor zijn mastergraad orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy. Tevens behaalde hij zijn diploma kerkelijk koorleider bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Daarnaast studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden.
Hij volgde masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Tomasz Nowak, Zsigmond Szathmary en Jacques van Oortmerssen. Momenteel zet hij zijn studie voort in Wenen bij Roman Summereder.

Geerten is actief als solist, koorbegeleider, ensemble-speler en dirigent. Als koorbegeleider werkte hij mee aan uitvoeringen van o.a. de Petite Messe Solenelle van Rossini, het requiem van Fauré en de Crucifixion van Stainer. Met verschillende ensembles voert hij regelmatig barokmuziek uit, waaronder Bachcantates en muziek van Händel (o.a. The Messiah). Samen met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton) vormt hij een vast duo. Zij treden regelmatig samen op.

Als solist heeft Geerten zich gespecialiseerd in de 20e eeuwse muziek. Ook verzorgt hij regelmatig premières van nieuwe muziek. Zo speelde hij een première tijdens het Internationaal Orgelfestival 2008 in de St. Bavo in Haarlem en werkte hij mee aan de premières van twee nieuwe werken voor vier orgels in het Amsterdamse Orgelpark. In 2011 bespeelde hij het orgel bij de Nederlandse première van het '9/11 Requiem' van de Noorse componist Iver Kleive, uitgevoerd door het Toonkunstkoor Aalsmeer en het Oslo Bach Choir.

Geerten is sinds 1 januari 2012 als titulatis verbonden aan de Kloosterkerk waar hij vaste organist is van het Marcussen-orgel uit 1966 (40/III/P). Daarnaast is hij cantor-organist van de Herengrachtkerk te Leiden, organist van de Lutherse Kerk te Leiden en het Leidse Academie-orgel en organist van de kapel van het VU Medisch Centrum Amsterdam.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.