Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Eric Quist (orgel)

Lunchconcert Eric Quist (orgel)

Datum woensdag 15 augustus 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Eric Quist (Tholen), orgel

Programma

Werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750)

- Concerto in g-moll, BWV 975
- Drie koralen: 'Nun komm, der Heiden Heiland', BWV 659 - 660 - 661
- Trio super : 'Allein Gott in der Hoh sei Ehr', BWV 664
- Praeludium und Fuge in a-moll, BWV 543

Meer informatie over de uitvoerenden

Eric Quist (1977) volgde orgellessen aan de Zeeuwse muziekschool. Onder leiding van Ko de Visser behaalde hij daar de diploma´s A en B. Hij zette zijn studie voort bij de plaatselijke organisten Bram Bout en Paul Heijboer. Laatstgenoemde bereidde Eric tevens voor op zijn studie aan het conservatorium. Op het Rotterdams Conservatorium was Bas de Vroome zijn hoofdvakdocent. Zowel de eerste als de tweede fase rondde hij cum laude af, met het gemiddelde cijfer 9,5.

in 1998 behaalde Eric de eerste prijs tijdens het Internationale Orgelconcours voor conservatorium-studenten te Leiden, in de categorie Barok. In 2006 nam Eric met succes deel aan het Internationaal Orgelconcours te Nijmegen. Zowel de eerste prijs als de publieksprijs werden hem toegekend.

Sinds 1994 is hij kerkorganist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Tholen.

Er verschenen drie cd´s van zijn hand: een cd van het Van Oeckelen-Steendam orgel in de Gereformeerde Gemeente in Tholen; een cd van het Hinsz orgel in de Bovenkerk te Kampen; daarnaast werkte hij mee aan een cd-opname van alle symfonieën van Vierne. Hij speelde voor deze opname de symfonieën twee en vier. Sinds 2006 maakt Eric deel uit van de muziekcommissie van de VOGG.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.