Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) Internationaal Orgelfestival Grote Kerk 2012

Internationaal Orgelfestival Grote Kerk 2012

Datum dinsdag 28 augustus 2012
Aanvangstijd 20:15
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Erwin Wiersinga (Roden/Groningen/Berlijn)

Programma

NICOLAUS BRUHNS (1665-1697)
Praeludium in e

JAN PIETERSZOON SWEELINCK (1562-1621)
"Est-ce Mars"

DIETERICH BUXTEHUDE (1637-1707)
Ciacona in e, BuxWV 159

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750)
Fuge in d, BWV 539
"Allein Gott in der Höh' sei Ehr", BWV 663

WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791)
Konzertante Kirchensonate in C, KV 336

MAURICE RAVEL (1875-1937)
Uit "Le Tombeau de Couperin":
(orgelbewerking: Erwin Wiersinga)
- Prélude
- Fugue

JEHAN ALAIN (1911-1940)
Aria (1938)

THIERRY ESCAICH (1965)
Evocation II (1996)

Meer informatie over de uitvoerenden

Erwin Wiersinga(1962) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM diploma piano bij Gerben Makkes van der Deijl. Verdere studie volgde hij bij o.a. Harald Vogel, Marie-Claire Alain en Guy Bovet.
Erwin Wiersinga concerteerde in vele Europese landen alsmede in Korea en Japan. In 2007 vertolkte hij in de Berliner Staatsoper de orgelsolo in de opera Doktor Faust van Busoni o.l.v. Daniel Barenboim.

Hij is te beluisteren op verschillende CD's, waarvan de CD ‘Orgelcultuur in Groningen', opgenomen met enkele Groningse collega's, werd bekroond met een Edison. In 2004 nam hij samen met het vocaal ensemble "The Gents" het Requiem en de Messe Cum Jubilo van Maurice Duruflé op. Deze CD werd in de Verenigde Staten onderscheiden met de Classic Internet Award en in het Franse ‘Classic Today' opgenomen in de top-10 van beste CD's in 2005.
Ook verscheen het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met collega Leonore Lub voor de NCRV radio, op CD. In 2008 verscheen er een CD bij de firma Boeijenga m.m.v. de klarinettiste Yfynke Hoogeveen met eigen bewerkingen van o.a. Le Tombeau de Couperin van Ravel voor solo orgel en de klarinetsonate van Poulenc.

Erwin Wiersinga is regelmatig actief in verschillende orkesten waaronder het Concertgebouworkest. Hij is organist van de Ned. Hervormde kerk te Roden, waar hij het Hinsz-orgel bespeelt.
Als orgeldocent is hij verbonden aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.