Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) Internationaal Orgelfestival Grote Kerk 2012

Internationaal Orgelfestival Grote Kerk 2012

Datum zaterdag 1 september 2012
Aanvangstijd 20:15
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Martin Baker (Londen)

Programma

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750)
Fantasia super: "Komm, heiliger Geist, Herre Gott", BWV 651

THOMAS TALLIS (ca.1505-1585)
"O ye tender babes"

WILLIAM BYRD (ca.1540-1623)
Fantasia in d

DIETERICH BUXTEHUDE (1637-1707)
Passacaglia in d, BuxWV 161

GEORG FRIEDRICH HÄNDEL (1685-1759)
Concerto in Bes, op. 4 nr. 2
(orgelbewerking: Marcel Dupré)
- A tempo ordinario
- Allegro
- Adagio
- Allegro ma non presto

CÉSAR FRANCK (1822-1890)
Grande Pièce Symphonique, op. 17

MARTIN BAKER (1967)
Improvisatie

Meer informatie over de uitvoerenden

De Engelse organist Martin Baker werd in 1967 te Manchester geboren. Hij studeerde aan de Royal Northern College of Music Junior School, Chetham's School of Music en Downing College, Cambridge.
Nadat hij in Londen enige tijd aan Westminster Cathedral (Organ Scholar 1988-1990) en St. Paul's Cathedral (Assistent Organist 1990-1991) werkzaam was geweest, werd hij op 24-jarige leeftijd benoemd aan de Westminster Abbey. Hij bleef hier acht jaar, eerst als Sub-Organist en vervolgens als Acting Organist en Master of the Choristers.
In 2000 vertrok hij uit Westminster Abbey en werd hij aangesteld als Master of Music aan Westminster Cathedral. Hier is hij de vaste bespeler van het beroemde Willis-orgel en dirigent van het excellente jongenskoor, dat door talrijke concerttournees en cd-opnamen wereldwijde faam verwierf. Hij leidde het koor in verschillende premières van nieuwe koorwerken van Peter Maxwell Davies, Judith Bingham, John Tavener, Stephen Hough en James MacMillan, wiens motet Tu es Petrus voor koor, koperblazers, orgel en slagwerk als intrada werd uitgevoerd bij het bezoek van Paus Benedictus XVI aan Westminster Cathedral in 2010.

Martin Baker is een veelgevraagd concertorganist en zijn uitgebreide tournees voerden hem door geheel Europa, de Verenigde Staten en Rusland. Hij geniet een grote reputatie als briljant improvisator, zowel in de kerkelijke liturgie als tijdens zijn concerten. In 1997 was hij winnaar van het internationale improvisatieconcours te St. Albans (Engeland).
In Westminster Cathedral organiseert Martin Baker jaarlijks het Grand Organ Festival, dat tot de meest prestigieuze orgelconcertseries in Engeland kan worden gerekend.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.