Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Jos van der Kooy (orgel) & Jelle Leistra (tenor)

Lunchconcert Jos van der Kooy (orgel) & Jelle Leistra (tenor)

Datum woensdag 11 januari 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy (orgel) & Jelle Leistra (tenor)

Programma

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)
Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ
a 2 Clav . e Pedale, BWV 639
uit het Orgelbüchlein (1713 -16)
orgelsolo

Ralph Vaughan Williams (1872 - 1958)
The Call

Charles Ives (1874 - 1950)
Songs my mother taught me

Benjamin Britten (1913 - 1976)
Engelse volksliederen
- The Salley Gardens
- The Ash Grover
- Oliver Cromwell

Franz Peter Schubert (1797 - 1828)
Heidenröslein
D 257, opus 3: 3

Jos van der Kooy (*1951)
Improvisatie (orgel solo)

Meer informatie over de uitvoerenden

Jelle Leistra (1983) kreeg zijn eerste zanglessen van Hans van Dijk, waarna hij zijn studie voortzette aan het Rotterdams Conservatorium. In Rotterdam studeerde hij bij Frans Huijts en Roberta Alexander. Sinds zijn afstuderen in 2008 wordt hij gecoacht door Frans Fiselier. Als dirigent studeert hij aan de hogeschool IDE bij Joop Schets. Jelle volgde ook lessen bij Wiecher Mandemaker.

Binnen het Rotterdams Conservatorium volgde Jelle masterclasses van Carolyn Watkinson, Roberta Alexander en Frans Huijts. Hij werkte samen met dirigenten als Jan Stulen, Chris Pouw, Wolfgang Lange en Wil Broos.

Jelle vertolkte verschillende operarollen, waaronder Don Ottavio in een  kindervoorstelling van Mozart's Don Giovanni (Blue Bottle Productions; 2006),  Billy in een semi-geënsceneerde uitvoering van het Mahagonny Songspiel  (Weill/Brecht; 2005) o.l.v. Henk Guittart, en Aeneas en First Sailor in een concertante uitvoering van Purcell's Dido and Aeneas in 2008. Voorts stond hij in 2007 met de mini-opera De stoere Conciërge van Maurice van Loon op het vernieuwende Yo! Opera Festival, en trad hij in 2008 met een productie van theatergroep Accu op voor prinses Maxima. In 2009 volgden een  omerstage bij Muziektheater Transparant (Solitude; een nieuwe opera aan de hand van de theatermuziek van Purcell) onder regie van Wouter van Looy, en de rol van der Fremde in de operette Gasparone van Millöcker (regie Jos Dom).

Jelle is ook actief als concertzanger, onder andere als tenorsolist in de Crucifixion van John Stainer, verschillende Bach-cantates en de Johannes Passion van Thomas Selle. Hij probeert vaak nieuwe en / of onbekende muziek uit te voeren. De Delftse componist Jan J. v/d Berg droeg een werk voor tenor en orgel aan hem op, welke hij begin 2006 in première bracht.
Jelle nam deel aan een groot aantal koorprojecten, waaronder het Laurens-Bachcollegium o.l.v. Barend Schuurman, Capella Frisiae waarmee hij 20e en 21e eeuwse muziek uitvoerde, het Haags Vocaal Ensemble o.l.v. Chris Pouw, en het kamerkoor van stichting Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden. Voorts heeft hij een groeiende lespraktijk in Rotterdam en Amsterdam, en geeft hij stemvormingscursussen aan koren.

Jelle dirigeerde vanaf 2003 verschillende koren, en valt ook regelmatig in voor andere dirigenten. In 2003, 2005 en 2007 leidde hij het kerstkoor voor de kerstnachtdienst in Overschie. Van 2004 - juni 2005 leidde hij de cantorij van gereformeerde gemeente "De Ark" in Krimpen a/d IJssel, en de zanggroep "Tehilla" in Berkel en Rodenrijs. In 2005 volgde hij een jaar dirigeer-technieklessen bij Wiecher Mandemaker.

Sinds september 2007 is hij dirigent van het vocaal ensemble Animato uit Capelle a/d IJssel, waarmee hij in 2008 een programma rondom de duitse Romantiek bracht (Mendelssohn, Liszt en Brahms), en in 2009 een Frans programma (van des Prez en Lassus tot Duruflé en Satie) en een kerstprogramma. 

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.